Arsenal denkt aan Xavi Simons

Reacties

Xavi Simons heeft zich in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal gespeeld. De club uit Londen ziet in het twintigjarige toptalent van PSV een mogelijke versterking voor komend seizoen.

Arsenal denkt aan Xavi Simons
© Pro Shots

Simons maakte in het afgelopen seizoen grote indruk bij PSV. De aanvallende middenvelder kroonde zich in zijn debuutjaar op het hoogste niveau direct tot medetopscorer van de Eredivisie. Simons scoorde negentien keer en gaf acht assists. Daarmee eindigde hij achter Dusan Tadic op de tweede plaats op de lijst van Most Valuable Player (MVP).

De dadendrang van Simons – het toptalent nam PSV voortdurend bij de hand – is niet onopgemerkt gebleven. Bij de meeste topclubs in Europa staat hij op de lijst als zeer interessante optie voor komend seizoen.

Simons heeft een veelbesproken clausule in zijn contract. Hij heeft een verbintenis tot medio 2027 bij PSV, maar Paris Saint-Germain kan hem terughalen voor twaalf miljoen euro als Simons dit zou willen. Andere clubs moeten wél het volle pond betalen aan PSV mochten ze Simons over willen nemen. Dat dit voor de meeste topclubs uit bijvoorbeeld de Premier League geen probleem is, moge duidelijk zijn. Arsenal lijkt nu het meest concreet in de markt te zijn voor Simons.

PSV wil Simons dolgraag behouden, zijn contract opwaarderen en de bewuste clausule eruit halen. Of dat lukt, is nog zeer de vraag. Duidelijk is dat Simons in de Champions League wil spelen. Dat zou eventueel kunnen met PSV als de club de voorronde in augustus overleeft. Gebeurt dat niet, dan heeft Simons nog maar kort de tijd om van club te ruilen.

Simons was niet blij met wat er de afgelopen week rondom Ruud van Nistelrooij speelde. Hij was des duivels dat hij in verband werd gebracht met de groep ontevreden spelers en dat zijn naam in een krant werd genoemd. Daarop bedankte Simons zijn coach nadrukkelijk via social media.

Simons zal een gedegen afweging maken, waarbij duidelijk is dat zijn ontwikkeling leidend is in de te maken keuze. Dat is het in zijn nog jonge carrière steeds geweest. Dat Arsenal zich nu voor hem lijkt te melden, is absoluut geen toeval. Niet alleen heeft trainer Mikel Arteta laten zien jonge spelers beter te maken, Simons wisselde onlangs ook van zaakwaarnemer. De aanvallende middenvelder ruilde Rafaela Pimente in voor Darren Dein, de zoon van David Dein, voormalig mede-eigenaar en vicevoorzitter van Arsenal. 

Spelersprofiel

X. Simons


Geboortedatum:
21 april 2003
Leeftijd:
20
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
58 kg
Huidige club:
RB Leipzig
Nationaal team:
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.