Arsenal blijft met pijn en moeite op de been na droomstart

Arsenal heeft de vierde plaats in de Premier League weer in handen. De Londenaren leken tegen Watford al snel op een gemakkelijke avond af te stevenen, maar niets bleek minder waar. Toch werd er gewonnen.

Watford
Watford
0 - 1
Arsenal
Arsenal

Unai Emery koos tegen Watford voor Pierre-Emerick Aubameyang in de spits. Alexandre Lacazette en Mesut Özil moesten het doen met een plek op de bank. De keuze voor Aubameyang pakte al snel uitstekend uit. In de tiende minuut prutste doelman Ben Foster na een terugspeelbal en schoot hij zomaar tegen de spits uit Gabon aan, die tot zijn vreugde de bal het doel in zag rollen.

De start van Arsenal werd een minuut later nog gunstiger. Watford kwam namelijk met tien man te staan na een op het eerste oog toch wat gemakkelijk gegeven rode kaart aan Troy Deeney, die Lucas Torreira tijdens een sprint raakte met zijn elleboog. Zo werd de opdracht voor het team van basisspeler Daryl Janmaat alleen maar lastiger tegen de Londenaren.

Voor deze actie ontving Watford-aanvoerder Troy Deeney al in de elfde minuut een rode kaart.

Gek genoeg werd Watford alleen maar sterker na de rode kaart. Craig Cathcart zag zijn inzet door keeper Bernd Leno tegen het aluminium gedrukt worden en de Duitse doelman had ook een weergaloze redding in huis bij een vrije trap van Étienne Capoue. Arsenal mocht van geluk spreken dat het met een voorsprong ging rusten.

Met Özil voor Torreira zette Arsenal na rust in aanvallend opzichtig een tandje bij. Henrikh Mkhitaryan kreeg in de 56ste minuut een megakans, maar stuitte op Foster. Aan de andere kant pegelde Adam Masina de bal vanaf een meter of 25 snoeihard tegen de lat. Emery toonde zijn onvrede door met Ainsley Maitland-Niles en Mattéo Guendouzi twee verse krachten in te brengen.

Het spelbeeld veranderde er niet door. Arsenal kreeg een kans via Granit Xhaka, maar de beste mogelijkheden bleven toch echt voor het tiental van Watford. Omdat Andre Gray en Will Hughes - op aangeven van Janmaat - de bal niet in het net kregen, bleef het bij 0-1. Door de krappe en zwaarbevochten zege is Arsenal Chelsea weer voorbij op de ranglijst.