Arnesen: 'Trauner heeft vooralsnog onze laatste centen gekost'

Reacties

Feyenoords technisch directeur Frank Arnesen is blij met komst van Gernot Trauner. Ervaring achterin naast Marcos Senesi met een speler die de spelprincipes van Arne Slot kent, was key voor het Feyenoord-in-opbouw, stelde hij eerder al tijdens het trainingskamp van de club in het Oostenrijkse Schruns.

Arnesen: 'Trauner heeft vooralsnog onze laatste centen gekost'
© Pro Shots

'Deze speler hebben we nu gevonden met Gernot', vertelde Arnesen in gesprek met VI PRO over de van LASK Linz overgekomen Oostenrijkse verdediger. 'Hij is zeer ervaren, defensief ijzersterk en past goed in de spelfilosofie die we bij Feyenoord voor ogen hebben, met agressief druk zetten en in de opbouw snel naar voren schakelen.' De keerzijde weet hij ook. 'Trauner heeft vooralsnog onze laatste centen gekost.'

De verhalen dat Feyenoord een bod voorbereidt van vier miljoen euro op Andraz Sporar van Sporting Lissabon, kunnen de prullenbak in. Of tenminste: deze spits zal ongetwijfeld op de scoutingslijst staan, maar er is geen euro in kas hem per direct te kunnen halen. Nóg niet. Bij Feyenoord lopen weliswaar investeerders zich warm aan de zijlijn, maar zij vallen pas in als de club ruimte weet te maken in de salarishuishouding. Dat wil zeggen: eerst voetballers van de loonlijst, dan pas denken aan Sporar, de Griekse topscorer van VVV-Venlo Georgios Giakoumakis of Joshua Zirkzee, die waarschijnlijk weer op huurbasis mag vertrekken bij Bayern München. In de praktijk komt het er dus op neer dat Frank Arnesen zijn eigen budget moet creëren en pas daarna wellicht een helpende hand krijgt uitgestoken van geldschieters.

Vandaar dat Feyenoords td momenteel de huidige selectie scherp bekijkt. In samenspraak met trainer Arne Slot bepaalt hij wie kan en mag vertrekken. Uiteindelijk beslist de trainer met welke spelers hij wil werken. João Teixeira en Mark Diemers hoeven in dat licht niet te rekenen op veel speeltijd. Zij missen te veel eigenschappen die trainer Arne Slot graag wel ziet in middenvelders, zoals dynamiek en diepgang. Voor Diemers is er al voorzichtige interesse van clubs uit Engeland, Duitsland en Zwitserland. Dat Ridgeciano Haps ook mag gaan, heeft niets te maken met zijn kwaliteiten. Integendeel: Haps is te goed om achter Tyrell Malacia op de bank te zitten, vertelde Arnesen eerder. Ook voor hem geldt: Feyenoord kan zijn salaris goed gebruiken en eventueel nog een transfersom, voordat de vleugelverdediger volgend seizoen als free agent De Kuip uit loopt.

Kleine schoonmaak
Zo voltrekt zich bij Feyenoord langzaam een kleine schoonmaak. De club nam al afscheid van oudere, te dure, overbodige spelers en huurlingen, zoals onder meer Nicolai Jørgensen (Kasimpasa), Eric Botteghin (Ascoli), Uros Spajic (terug naar FK Krasnodar), Luciano Narsingh (nog geen club), Sven van Beek (SC Heerenveen) en George Johnston (Bolton Wanderers). Steven Berghuis (Ajax) was door de gelimiteerde transfersom in zijn contract niet te houden en tekende bij Ajax. Bart Nieuwkoop kon bij de Belgische promovendus Union Sint-Gillis een beter contract krijgen, tweede doelman Nick Marsman koos voor het avontuur van Inter Miami.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer G. Trauner
Meer over G. Trauner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.