Arnesen legt uit waarom Til zo goed bij het Feyenoord van Slot past

Reacties

Guus Til past volgens Frank Arnesen heel goed bij het type voetbal dat Arne Slot komend seizoen bij Feyenoord wil spelen. De Rotterdammers rondden de komst van de 23-jarige middenvelder woensdagmiddag af.

Arnesen legt uit waarom Til zo goed bij het Feyenoord van Slot past
© Pro Shots

Til komt op huurbasis over van Spartak Moskou en komt in De Kuip met Slot een oude bekende tegen. De nieuwe trainer van Feyenoord werkte bij AZ als assistent van John van den Brom al samen met de enkelvoudig international, voordat die in 2019 een toptransfer naar Rusland maakte. De overstap naar Spartak pakte niet uit als gehoopt, net als zijn verhuurperiode bij SC Freiburg. Toch is Arnesen blij met zijn komst.

'Met Guus Til voegen we het type middenvelder toe dat niet alleen bekend is met, maar ook heel goed geschikt is voor het type voetbal dat de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot voor ogen heeft', zegt de Deense td op de clubwebsite. 'Een lopende middenvelder met scorend vermogen die op meerdere posities in de middelste linie uit de voeten kan. Een directe versterking voor ons en een kans voor Guus om zich weer te laten zien.'

Met Til voegt Feyenoord een speler toe aan zijn selectie die zich in de Eredivisie al ruimschoots heeft bewezen. Voor AZ was de in Zambia geboren middenvelder in 96 officiële duels goed voor 28 doelpunten. Het leverde hem in maart 2018 zijn debuut voor Oranje op. Die stijgende lijn kon Til, in zijn laatste jaar ook captain van AZ, bij Spartak niet doortrekken met twee goals in 24 duels. Afgelopen seizoen kwam hij bij Freiburg slechts zeven keer in actie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer G. Til
Meer over G. Til
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.