Arnesen hoopt nog deze week slag te slaan

Reacties

Frank Arnesen hoopt op korte termijn, wellicht nog deze week, Bryan Linssen vast te leggen en bovendien het contract van Leroy Fer te verlengen. Feyenoords technisch directeur sprak deze week met beide spelers en hun zaakwaarnemers Patrick van Diemen en Rob Jansen.

Arnesen hoopt nog deze week slag te slaan
© Pro Shots

Vooral met Linssen is het wheelen en dealen. De aanvaller is 29 jaar en wil – logisch – zijn transfervrije status verzilveren. Feyenoord op zijn beurt ziet zich door corona beperkt in de mogelijkheden, maar wil best ver gaan. Dick Advocaat is zeer gecharmeerd van Linssen en wil hem per se hebben. Daarvoor heeft hij de Raad van Commissarissen overigens niet nodig. De aanvaller is transfervrij, dus technisch directeur Arnesen kan die transfer rond maken naar eigen inzicht, zo lang hij maar binnen het salarisbudget blijft.

Donderdag was het gat tussen vraag en aanbod nog te groot, maar volgens insiders zeker niet onoverkomelijk. Linssen moet kiezen: een avontuur bij een Nederlandse topclub, of financieel onafhankelijk worden in het buitenland. Feyenoord geniet zijn voorkeur, al heeft Linssen aangegeven snel duidelijkheid te willen. Mocht het met Feyenoord niet lukken, schakelt hij door naar clubs zoals AEK Athene (Griekenland), Tianjin Tianhai FC (China) en geinteresseerde partijen uit Duitsland en België.

Fer
Dan Leroy Fer. Hij tekende vorige zomer een contract voor een jaar. Dat deed Feyenoord bewust: eerst maar eens zien hoe fit de middenvelder zou worden na een jaar van inactiviteit bij Swansea City. Fer gaf al vrij snel het antwoord en veroverde eerder dan iedereen voor mogelijk had gehouden een basisplaats. Onder Advocaat transformeerde hij tot een controlerende middenvelder. Vlak voor het stoppen van de Eredivisie door corona, haalde Fer zijn beste niveau sinds jaren en maakte hij zelfs weer deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal. Díe Fer wil Advocaat er graag nog een jaar bij. Probleem is dat Feyenoord hem vermoedelijk een iets mindere aanbieding kan doen dan afgelopen jaar, maar als Fer daarmee akkoord gaat, is hij komend seizoen weer actief in De Kuip.

Behalve Fer praat Feyenoord ook met Eric Botteghin over een langer verblijf. De Braziliaan heeft een aflopend contract, leek afgeschreven, knokte zich terug, werd basisspeler en valt bij trainer Advocaat in het pulletje. Maar ook voor hem geldt dat de aanbieding minder zal zijn. Als het aan de trainer ligt, onderzoekt Feyenoord ook of Edgar Ié nog een jaar kan worden gehuurd van Trabzonspor. Zo probeert de club in ieder geval het geraamte van de ploeg intact te houden. Komende maanden kan Arnesen dan proberen het elftal op verschillende posities te versterken, mede afhankelijk van de ontwikkelingen rond Orkun Kökcü, voor wie veel interesse bestaat. Bovendien hoopt de club dat Steven Berghuis blijft. Feyenoords beste speler heeft het als aanvoerder enorm naar zijn zin onder Advocaat, maar schermt met een clausule in zijn contract die hem de mogelijkheid biedt te vertrekken, mocht zich een droomclub melden die een marktconforme transfersom op tafel wil leggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.