Arnesen blij met komst Wieffer: 'Hij is uit het juiste hout gesneden'

Reacties

Feyenoord heeft de komst van Mats Wieffer afgerond. Zoals VI al meldde komt de 22-jarige middenvelder over van Excelsior. Hij tekent een contract tot medio 2026 in De Kuip.

Arnesen blij met komst Wieffer: 'Hij is uit het juiste hout gesneden'
© Pro Shots

Wieffer is voor Feyenoord de tweede zomeraanwinst, na de transfervrij van Ajax overgekomen Danilo. 'Ik had het gevoel dat ik klaar was voor een volgende stap en dan is het extra mooi dat een grote club als Feyenoord zich voor je meldt', zegt de middenvelder, die zichzelf een echte box-to-box-speler noemt. 'Ik hoefde er dus niet lang over na te denken of ik naar Feyenoord wilde. Nu ik hier ben ga ik er alles aan doen om te bewijzen dat ik hier ook hoor.'

Technisch directeur Frank Arnensen is blij met de komst van Wieffer. 'Mats is een jonge maar zeer solide middenvelder die we al een poosje in de gaten houden. Hij heeft afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie als een van de dragende spelers van Excelsior bewezen uit het juiste hout gesneden te zijn. Bij ons krijgt hij de tijd en ruimte om zich verder te ontwikkelen als voetballer zodat hij kan laten zien ook op dit niveau mee te kunnen. Dat vertrouwen hebben we zeker.'

Wieffer begon zijn profopleiding bij FC Twente en verruilde die club in 2020 voor Excelsior. In Kralingen maakte hij een sterke ontwikkeling door en was hij een van de sterkhouders in de ploeg dit afgelopen seizoen promoveerde naar de Eredivisie. In 34 wedstrijden scoorde de middenvelder vier keer en gaf hij vijf assists. Het spel van Wieffer trok de aandacht van een aantal clubs uit het buitenland. Daar leek dan ook zijn toekomst te liggen, totdat Feyenoord zich meldde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer M. Wieffer
Meer over M. Wieffer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.