Armoedig Willem II vervolgt belabberde reeksen na pak rammel van ADO

Reacties

Willem II had tegen ADO Den Haag vrijdag de kans om een einde te maken aan twee ronduit belabberde reeksen in de Eredivisie, maar slaagde daar allerminst in. Namens de bezoekers waren Giovanni Troupée en Lex Immers, met respectievelijk twee assists en twee goals, de uitblinkers.

Armoedig Willem II vervolgt belabberde reeksen na pak rammel van ADO
Willem II
Willem II
0 - 3
ADO Den Haag
ADO Den Haag

De voortekenen waren goed voor ADO, aangezien het al meer dan vijfenhalf jaar niet had verloren van Willem II. De laatste vijf onderlinge duels (waarvan drie in Tilburg) leverden allemaal een zege op voor de Zuid-Hollanders, de wedstrijd dáárvoor eindigde gelijk. Bovendien wist Willem II dit seizoen sinds 26 oktober geen thuisduel meer te winnen. Na de 5-0 zege op Heracles Almelo volgden nog wel twee remises, maar vervolgens werd er tot vrijdag drie keer verloren.

In de jacht op een beter resultaat, om daarmee die twee slechte series een halt toe te roepen, was er goed nieuws voor Willem II. Aanvoerder en centrumverdediger Jordens Peters keerde terug in de basis na zeer langdurig blessureleed. Hij viel de laatste weken al wel een paar keer in en startte ook in het bekerduel met Spakenburg, maar in de Eredivisie was het pas zijn eerste basisplek sinds 4 november 2017, thuis tegen AZ.

Ook bij ADO keerde er een centrumverdediger terug. Tom Beugelsdijk mocht weer eens een keer vanaf het begin spelen, nadat hij iets meer dan een maand geleden zijn plek was kwijtgeraakt en in de vier afgelopen wedstrijden slechts een minuutje in actie kwam. De rentree van Beugelsdijk was aanvankelijk echter een weinig gelukkige: al in de achttiende minuut kreeg hij geel. Voor zijn dertiende overtreding van dit Eredivisie-seizoen kreeg hij van arbiter Jochem Kamphuis alweer zijn achtste (!) kaart.

Knock-out
Op dat moment stond het overigens al 0-1 voor de bezoekers. De mee opgekomen rechtsback Troupée vond in de zestien Erik Falkenburg, de man die de aanval zelf had opgezet. De ex-Willem II'er speelde zichzelf tegen zijn oude werkgever vervolgens knap vrij en verschalkte keeper Timon Wellenreuther schitterend met een knal in de bovenhoek, waarna hij overigens niet uitbundig juichte. Willem II ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en was via Fran Sol (tikje in het zijnet, na slecht verdedigen van Beugelsdijk) dichtbij.

Ook een kwartiertje na rust tekende de Spanjaard voor de beste kans namens de Tilburgers, maar de goal viel vlak daarnaa aan de andere kant. Weer was verdediger Troupée de aangever, hij legde de bal panklaar voor Immers die met een droge knal de 0-2 liet aantekenen. Die goal betekende de knock-out voor Willem II, maar door een rake kopbal van Immers, uit een voorzet van Nasser El Khayati, werd het toch nog erger.

Voor ADO betekende de overwinning een fikse opsteker, aangezien de ploeg van Fons Groenendijk (ook ex-Willem II) slechts één van de laatste acht competitiewedstrijden had gewonnen. ADO heeft nu wat aansluiting gevonden bij de middenmoot, terwijl Willem II nog maar twee punten meer heeft dan de nummers veertien, vijftien en zestien. Alle ploegen onder de Tilburgers hebben bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.