VVV-Venlo heeft zaterdagavond wel heel eenvoudig gewonnen van NAC Breda. De Limburgers melden zich daardoor in de subtop van de Eredivisie. NAC is de nieuwe hekkensluiter.

VVV-Venlo
3 - 0
NAC Breda
NAC Breda

VVV was het Eredivisie-seizoen uitstekend begonnen. De ploeg van Maurice Steijn won van Willem II en De Graafschap en hield FC Utrecht en SC Heerenveen op een gelijkspel. Alleen Ajax wist door een zeer late treffer te winnen van VVV. De Limburgers deden dat met vijf treffers in vijf duels wel op sobere wijze.

Zaterdag gooide VVV tegen NAC de schroom van zich af. In de 22ste minuut was het voor het eerst raak. Jay-Roy Grot kopte een vrije trap door op Johnatan Opoku, die hem met een volley binnenknalde: 1-0. Een kwartier later werd de voorsprong verdubbeld. Arno Verschueren hield opzichtig vast bij een hoekschop en arbiter Jochem Kamphuis wees naar de stip. Tino Susic benutte de strafschop: 2-0.

NAC-trainer Mitchell van der Gaag greep halverwege in door Robert Muhren in te brengen voor Luka Ilic, maar zeven minuten na rust ging het weer mis voor de bezoekers. Ditmaal was het Grot zelf die de trekker overhaalde. De twintigjarige huurling van Leeds United dribbelde naar binnen en schoot raak in de verre hoek: 3-0.

Na die derde dreun ging NAC op zoek naar eerherstel. De ploeg van Van der Gaag had veel balbezit (ruim 65 procent), maar kwam tot vier schoten, waarvan één op doel (in de extra tijd). Aan de andere kant kreeg VVV nog meerdere kansen om de stand nog pijnlijker te maken, maar dat leed bleef NAC bespaard. Wel kreeg Verschueren in de slotfase nog zijn tweede gele kaart.

VVV komt door de derde Eredivisie-zege op elf punten uit zes duels en meldt zich daardoor in de subtop van de Eredivisie. NAC kwam dit seizoen tot slechts drie punten en staat in ieder geval één dag laatste.