Ari debuteert bij nationale elftal van Rusland

Reacties

Op 32-jarige leeftijd staat Ari voor zijn debuut in het nationale elftal van Rusland. De spits werd geboren in Brazilië, maar beschikt inmiddels over een Russisch paspoort. Maandag arriveerde hij op het trainingskamp van de Russen.

Ari debuteert bij nationale elftal van Rusland

Ongeveer een half jaar geleden wachtte Ari nog op zijn Russisch paspoort en droomde de ex-speler van AZ nog van deelname aan het WK. Zover kwam het niet voor de Zuid-Amerikaan, maar nu staat niets een debuut in de weg.

Ari speelde van 2007 tot en met 2010 55 competitiewedstrijden in het shirt van AZ, daarna vertrok de spits naar Rusland. Sindsdien kwam hij uit voor Spartak Moskou, FK Krasnodar en Lokomotiv Moskou. Omdat Ari inmiddels al jaren woonachtig is in Rusland, kwam hij in aanmerking voor een Russisch paspoort.

Aangezien hij geen enkele interland speelde voor Brazilië mag Ari nog uitkomen voor Rusland. In deze interlandperiode speelt het land een oefenwedstrijd tegen Duitsland en is Zweden de tegenstander in de strijd om de Nations League. Ari maakte 56 goals in de Russische competitie, daar had hij 190 duels voor nodig.

Spelersprofiel

Ari


Geboortedatum:
11 december 1985
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Fortaleza
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
FC Atlético Cearense

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.