Argentinië weer op WK-koers, Brazilië ongenaakbaar

Reacties

Argentinië heeft dankzij Lionel Messi een zeer belangrijke zege geboekt op Chili. De Argentijnen begonnen aan het WK-kwalificatieduel als nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse poule, maar zijn inmiddels geklommen naar de derde stek.

Argentinië weer op WK-koers, Brazilië ongenaakbaar

Argentinië - Chili 1-0
Zoals gewoonlijk was er in aanloop naar het duel veel te doen over Messi, die een verleden heeft met Chili. In 2016 miste hij immers nog een strafschop, waardoor Chili uiteindelijk met de Copa América aan de haal ging. Vannacht waren de rollen omgedraaid.

In de zestiende minuut klopte Messi immers voormalig ploeggenoot bij Barcelona Claudio Bravo vanaf de stip. De rake strafschop van Messi zou ondanks enkele kansen voor Chili de enige treffer van de wedstrijd betekenen, waardoor Argentinië van de vijfde naar de derde plek steeg.

Inmiddels staat de ploeg van bondscoach Eduardo Bauza dus op een plek die recht geeft op directe kwalificatie. Dat geldt niet voor Chili, dat van de vierde naar de zesde plek zakte. Die laatste stek betekent aan het einde van de rit niet eens meer een play-off, maar definitieve uitschakeling. Bij Chili maakte Alexis Sánchez overigens ondanks de bij Arsenal opgelopen enkelklachten gewoon zijn opwachting.

Uruguay - Brazilië 1-4
In tegenstelling tot Argentinië en Chili heeft Brazilië heel wat minder moeite om zich te plaatsen voor het WK. Het op papier lastige bezoek aan nummer twee Uruguay eindigde in een klinkende 1-4 zege. Edinson Cavani opende na een flinke fout van Marcelo namens de thuisploeg uit een strafschop nog wel de score, maar daarna was het Brazilië wat de klok sloeg. Tien minuten na het openingsdoelpunt zorgde Paulinho na breedleggen van Neymar voor de schitterende gelijkmaker (knal van afstand).

Na rust maakten De Goddelijke Kanaries  het verschil. Via nogmaals Paulinho (rebound) en Neymar (fraaie lob) werd het 1-3, waarna Paulinho met zijn derde treffer voor de kers op de taart zorgde.

Met zeven punten voorsprong is Brazilië de ongenaakbare koploper en kunnen de tickets voor het WK in Rusland al zo goed als besteld worden. Uruguay moet op zijn beurt op de tellen passen. Nummer zes Chili heeft maar drie punten minder na dertien duels.

Paraguay – Ecuador 2-1
Ecuador had in Paraguay uitstekende zaken kunnen doen, maar het duel mondde uiteindelijk uit in het laatste sprankje WK-hoop van Paraguay. Door goals van Bruno Valdez en Junior Alonso stond er na ruim een uur een 2-0 voorsprong op het scorebord. Een strafschop van Felipe Caicedo zorgde nog wel voor spanning, maar uiteindelijk konden de gasten een nederlaag niet meer voorkomen. Daardoor bezet Ecuador inmiddels de vijfde stek, die aan het einde recht geeft op een play-off. Spannend is het wel, want Chili heeft evenveel punten en Paruguay is door de zege genaderd tot twee punten.

Venezuela – Peru 2-2
Venezuela en Peru lijken een WK-ticket wel op hun buik te kunnen schrijven. Het onderlinge duel eindigde in 2-2, waardoor het thuisland nog altijd rode lantaarndrager is in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule. Peru, waar Feyenoorder Renato Tapia vijf minuten voor tijd inviel, is achtste, maar heeft al vijf punten achterstand op nummer vijf Ecuador. Namens Venezuela zorgden Mikel Vilanueva en Romulo Otero voor rust voor een 2-0 voorsprong, een weelde die in het tweede bedrijf teniet werd gedaan door goals van André Carillo en Paolo Guerrero.

Nummer vier Colombia deed gisteravond al goede zaken.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
1. Brazilië 13 30 +22
2. Uruguay 13 23 +10
3. Argentinië 13 22 +3
4. Colombia 13 21 +1
5. Ecuador 13 20 +5
6. Chili 13 20 +3
7. Paraguay 13 18 -5
8. Peru 13 15 -2
9. Bolivia 13 7 -22
10. Venezuela 13 6 -15

De nummers één t/m vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De nummer vijf speelt een intercontinentale play-off.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.