Argentijnse bond sluit zich aan bij kritiek Messi en dient klacht in

Reacties

De Argentijnse bond AFA heeft een officiële klacht ingediend bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL over het arbitrale optreden tijdens het duel tussen Brazilië en Argentinië in de halve finale van het Copa América-toernooi van dinsdag (lokale tijd).

Argentijnse bond sluit zich aan bij kritiek Messi en dient klacht in
Brazilië
Brazilië
2 - 0
Argentinië
Argentinië

Na de 2-0 nederlaag in Belo Horizonte toonde Lionel Messi zich al uiterst kritisch over de Ecuadoriaanse scheidsrechter Roddy Zambrano. Volgens de sterspeler van Barcelona had Argentinië in meer dan in één situatie een strafschop verdiend.

De AFA steunt Messi en maakt zijn grieven openbaar in een brief van zes pagina's. 'Bij twee momenten maakte Zambrano ten onrechte geen gebruik van de VAR’, schrijft bondspreses Claudio Tapia onder meer. 'Ik vraag me af of de principes van ethiek, transparantie en loyaliteit zijn gehanteerd.'

GloboEsporte kwam woensdag met het opvallende bericht dat er een probleem was met de communicatie tussen de VAR en Zambrano. De ruis op de lijn zou zijn veroorzaakt door een signaal van buitenaf. De frequentie die werd gebruikt voor de communicatie tussen scheidsrechter zou dezelfde zijn als die van de beveiligers voor president Jair Bolsonaro, die aanwezig was bij de kraker.

Het organisatiecomité spreekt dit bericht tegen. Al ver voor de aftrap zouden alle problemen zijn verholpen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.