Argentijns hoogstandje: Driussi tovert tegen nieuwe club van Messi

Reacties

Soms is een pass veel mooier dan een doelpunt op assist, zo toonde Sebastián Driussi in de wedstrijd tegen Inter Miami nog maar eens aan. De 27-jarige spelmaker van Austin FC heeft van de zogeheten rabona een ware specialiteit gemaakt.

Argentijns hoogstandje: Driussi tovert tegen nieuwe club van Messi
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In het duel in de Major League Soccer draaide Driussi vlak buiten de middencirkel open, waarna hij de ruimte bij Diego Fagúndez zag. De Argentijn handelde instinctief en lanceerde zijn landgenoot door de bal met zijn rechter achter zijn standbeen langs mee te geven aan Fagúndez. De dieptepass was perfect, maar dat kon jammer genoeg voor Driussi niet gezegd worden van de afwerking.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vorig seizoen gaf Driussi in een wedstrijd tegen Los Angeles FC al eens een assist met een rabona. Ook toen was Fagúndez de ontvanger van de toverachtige pass. Driussi stond lang te boek als toptalent. Hij was jeugdinternational en werd in 2017 voor vijftien miljoen euro weggekocht bij River Plate door Zenit Sint-Petersburg. De aanvallende middenvelder heeft de hoge verwachtingen nooit helemaal waargemaakt, maar is bij Austin wel een echte smaakmaker. Hij was dit seizoen al direct betrokken bij negen goals in de MLS.

Volgers van het Amerikaanse voetbal maken zich op voor de grote entree van Lionel Messi. De 36-jarige wereldkampioen wordt volgende week gepresenteerd door Inter Miami, dat ook Sergio Busquets heeft aangetrokken. Messi en Busquets trainen op maandag 17 juli waarschijnlijk voor het eerst mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.