Arbitrage helpt Barcelona op weg tegen armetierig Málaga

Barcelona heeft de koppositie in de Primera División verstevigd met een overwinning op hekkensluiter Málaga: 2-0. De Catalanen werden in het zadel geholpen door een vroeg doelpunt waar een overduidelijk luchtje aan zat.

Voor het duel was het vooral de vraag hoe groot de uitslag van Barcelona tegen Málaga zou worden, zeker nadat de thuisploeg al binnen twee minuten op voorsprong kwam. In Camp Nou opende Gerard Deulofeu razendsnel de score. Bij de assist van Lucas Digne had de bal echter de achterlijn al ruim gepasseerd. Desondanks keurde scheidsrechter Pablo Gonzalez de treffer goed. Het was het eerste doelpunt van Deulofeu in zestien wedstrijden voor de Catalanen.

In de eerste helft scoorden beide ploegen niet meer. Na de pauze verdubbelde Andrés Iniesta de voorsprong op aangeven van Lionel Messi. De kleine Argentijn was door deze assist voor de vijfhonderdste keer direct betrokken bij een doelpunt van Barcelona in de Spaanse competitie. De dribbelaar maakte 360 doelpunten en leverde 140 assists in 391 wedstrijden.

Andrés Iniesta schiet de tweede treffer binnen.

De tweede treffer van Barcelona was ook direct de doodsteek voor het duel. De thuisploeg vond het wel welletjes, terwijl Málaga wel wilde, maar simpelweg te weinig kwaliteit in huis had om de spanning terug te brengen. De formatie uit Andalusië heeft na negen wedstrijden slechts één punt in La Liga. Het doelsaldo is met vier doelpunten voor en twintig tegen ook niet om over naar huis te schrijven. De positie van trainer Míchel lijkt haast onhoudbaar.

Door de overwinning brengt Barcelona het gat met nummer twee Valencia weer terug tot vier punten. Los Che wonnen eerder vandaag overtuigend van Sevilla (4-0). Real Madrid komt zondag in actie tegen Eibar. Bij een overwinning kan De Koninklijke op vijf punten van Barça komen.

Barcelona gaat dinsdag in de strijd om de Copa del Rey op bezoek bij Real Murcia. Hierna volgen competitiewedstrijden tegen Athletic de Bilbao en Sevilla. Tussendoor wacht nog een Champions League-ontmoeting met Olympiakos Piraeus.