Arbiter Liesveld moet rentree uitstellen

Reacties

Scheidsrechter Richard Liesveld moet zijn terugkeer als scheidsrechter uitstellen. De 44-jarige arbiter floot sinds november vorig jaar geen wedstrijd meer in de Eredivisie of in de Jupiler League, maar had zijn zinnen gezet op een rentree in de komende weken. Liesveld haalde echter de conditietest niet. 'Enorm balen', reageerde hij teleurgesteld.

Arbiter Liesveld moet rentree uitstellen

Naast Liesveld slaagde ook Masterclass-scheidsrechter Joey Kooij niet voor de opdracht. Dennis Higler heeft de test niet gelopen omdat hij na de lunch misselijk was geworden. De langdurig geblesseerde Reinold Wiedemeijer had zich ziek afgemeld. Drie assistent-scheidsrechters zijn ook aangewezen op een herkansing van volgende week woensdag. Een spoedige nieuwe mogelijkheid biedt de 'gezakten' alsnog de mogelijkheid de test te halen.

Voor Liesveld was het niet halen van de test een grote deceptie. Vooraf was hij nog vol vertrouwen, al bekende hij wel nerveus te zijn. 'Het is wel mijn werk, ik heb een arbeidsovereenkomst', verklaarde hij de zenuwen. In november liep Liesveld tijdens de conditietest een achillespeesblessure op, later volgde een rugkwetsuur. 'Het was een verloren seizoen. Je hoort er even niet meer bij. Je volgt het voetbal op een manier zoals je dat eigenlijk niet wilt. We moeten niet roomser dan de paus doen. Als ik er niet ben, neemt een ander je plek in.'

Met behulp van KNVB-arts Ricardo de Sanders werkte Liesveld aan zijn revalidatie. 'Op een gegeven moment wist ik dat het geen kwaad kon om weer te beginnen. Toen ben ik vol gas gaan geven vanaf mei, juni. Ik heb een andere vakantie gehad dan voorheen. Veel getraind om weer te kunnen gaan fluiten. Ik wil zo graag weer terugkeren, ik wil weer werken.'

Een terugkeer in de Jupiler League zou al een overwinning zijn. 'Ik heb een redelijke staat van dienst, maar dat ik me eerst weer moet bewijzen vind ik logisch.' Vooralsnog moet Liesveld de conditietest nog met succes afleggen. De rentree laat nog op zich wachten.

Eerder vandaag maakte Erik Braamhaar bekend na langdurig blessureleed te stoppen als betaald voetbalscheidsrechter. Onlangs besloot ook Pieter Vink afscheid te nemen, eerder al zwaaide Tom van Sichem af. Het betekende dat na Siemen Mulder en Jeroen Manschot ook Allard Lindhout promoveerde naar de lijst Senior Nationaal. Drie arbiters (Edgar Bijl, Clay Ruperti en Stan Teuben) debuteren in de Masterclass-groep en mogen hopen op hun debuut in het betaalde voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.