Apollon kan geluk niet op na 'droomavond' tegen AZ

Reacties

Niet verwacht, toch gekomen. De Conference League-overwinning op AZ (1-0) was voor Apollon Limassol op meer fronten reden voor een feest.

Apollon kan geluk niet op na 'droomavond' tegen AZ
© Pro Shots
Apollon Limassol
Apollon Limassol
1 - 0
AZ
AZ

Apollon besefte dat er een grootse prestatie nodig was om de hoop op een Europees vervolg in leven te houden. Met een 1-0 overwinning op AZ deed de nummer twee van Cyprus dat, zo was de eensluidende conclusie in de media van het land.

Trainer David Catala (foto) glom na afloop dan ook van trots. 'Het was moeilijk om negentig minuten te verdedigen tegen dit team, maar nogmaals onze spelers toonden trots, vertrouwen, ambitie. Op dit moment ben ik er trots op de coach van Apollon te zijn.'

Valentin Roberge was met zijn treffer na een voorzet van Patrick Joosten doorslaggevend. De 35-jarige verdediger leverde zo zijn bijdrage aan de droomavond van Apollon. 'Het zou oneerlijk zijn om de rest van de spelers niet te prijzen voor de geweldige inzet die ze hebben geleverd tegen AZ', schreef 24sports. 'Allemaal, zonder uitzondering, hebben ze tot het einde gestreden om de koploper in de Nederland (en in de groep) te verslaan.'

De onverwachte zege van Apollon Limassol werd om meer redenen verwelkomd. Ook de penningmeester wreef zich in zijn handen. De winstpremie van de UEFA – 500 duizend euro – is voor de Cypriotische club een grote meevaller in een land waar geen enkele speler een dergelijk bedrag verdient.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
5
0
1
12-6
+6
15
2
Dnipro-1
6
3
1
2
9-7
+2
10
3
Apollon Limassol
6
2
1
3
5-7
-2
7
4
FC Vaduz
6
0
2
4
5-11
-6
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.