Anwar Bensabouh, nieuw voorbeeld van talentenfabriek Almere City

Reacties

Na elke speelronde in de Keuken Kampioen Divisie selecteert VI op basis van de beoordelingen van de verslaggevers een Speler van de Week. Deze keer is dat Anwar Bensabouh van Almere City FC.

Anwar Bensabouh, nieuw voorbeeld van talentenfabriek Almere City

Er is een mooie opsomming te maken van spelers die zich via Almere City richting een zeer fraaie profloopbaan hebben gespeeld. Op donkere vrijdagavonden in een niet heel druk bezet stadionnetje in de (toen nog) Jupiler League hoopten ze zich te ontworstelen aan de anonimiteit. De namen klinken mooi: Vincent Janssen is het mooiste voorbeeld uiteraard. Maar denk ook aan Nordin Amrabat, Oussama Assaidi, Hicham Faik, Soufyan Ahannach en Pablo Rosario. Ooit te bewonderen in Almere, daarna een keurige carrière. Maar ook huidige Eredivisie-spelers als Pelle van Amersfoort, Sven Braken, Fabian Serrarens en Silvester van der Water hebben vlieguren in Almere gemaakt. En dan vergeten we er zeker nog een stel. Almere als broedplaats van talent, al seizoenen lang.

Wie naar het huidige Almere City gaat kijken, ziet opnieuw bovengemiddeld getalenteerde jonge spelers hun kans grijpen. Anwar Bensabouh vestigde tegen FC Den Bosch de aandacht op zich. De twintigjarige middenvelder heeft nog maar weinig profkilometers op de teller staan. Hij speelde inmiddels veertien duels in de Keuken Kampioen Divisie, waarvan de laatste negen op rij. Op het middenveld van Almere City maakt Bensabouh veel indruk. Hij is klein van stuk, technisch zeer onderlegd en heeft iets ontwapenends, iets brutaals. Hij coacht, stuurt en bepaalt alsof hij al jaren meeloopt. Naast Bensabouh is er meer jong talent dat zich toont. Ook Radinio Balker werkte zich tijdens dit seizoen op van Jong Almere City naar het keurkorps. De centrale verdediger is pas negentien, maar al een belangrijke kracht achterin. En met James Efmorfidis op de flank is er weer een artiest die voor vermaak zorgt.

Met zijn eerste treffer (een wonderschone) hield Bensabouh Almere City onder interim-coach Ole Tobiasen foutloos in de vierde periode. Een rondje play-offs overslaan lonkt zelfs aangezien Almere City na Sparta, Go Ahead Eagles en FC Den Bosch op de daartoe verplichte plek in de rangschikking is te vinden. Het zou de comeback van de ambitieuze club compleet maken. Vorig seizoen verraste Almere Roda JC in de play-offs, maar sneuvelde het zelf in het zicht van de haven tegen De Graafschap. De start van Almere City dit seizoen onder de debuterende Michele Santoni was prima en hoopgevend. Heel even waren de Almeerders zelfs koploper, maar de Italiaanse oefenmeester moest na een mindere serie vertrekken. Terwijl technisch directeur Robert Maaskant met kandidaat-trainers praat heeft de tijdelijk doorgeschoven assistent Tobiasen de zaakjes prima voor elkaar. Met Bensabouh als exponent van de wederopstanding. Een talent zoals dat wel vaker is opgevallen op de vruchtbare Almeerse grond.

De topvijf van speelronde 34:

1 Anwar Bensabouh (Almere City FC) 8,5
2 Bart Ramselaar (Jong PSV) 8,0
3 James Efmorfidis (Almere City FC) 8,0
4 Bryan Smeets (TOP Oss) 8,0
5 Lassina Traoré (Jong Ajax) 8,0

De meest opvallende resultaten deze speeldag kwamen op naam van Almere City en TOP Oss en dat is terug te zien in het elftal van de week. Vier Almeerders en twee Ossenaren verdienden een uitverkiezing. Almere City is onder interim-coach Tobiasen aan een zeer fraai slot van het seizoen bezig. De vierde periodetitel lonkt en enkele jonge spelers maken indruk. Onder hen de Speler van de Week Bensabouh en verdediger Balker. De andere Almere City-spelers die een dikke voldoende scoorden in de winstpartij op FC Den Bosch waren Efmoridis en Damon Mirani.

Namens TOP Oss kregen Bryan Smeets en de van ADO Den Haag gehuurde Hennos Asmelash de waardering voor hun optreden tegen Sparta Rotterdam. De beloftenelftallen van Ajax en PSV zijn ook vertegenwoordigd. Spits Lassina Traoré was belangrijk voor Jong Ajax tegen Go Ahead Eagles, terwijl de in Eindhoven uitgerangeerde Bart Ramselaar in Jong PSV aantoonde voor iedere Eredivisie-club een versterking te zijn.

De drie resterende plekken gingen naar de doelman van de aanstaande kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, Joël Drommel, naar de Franse Cambuur-vormgever Robin Maulun en naar RKC Waalwijks Feyenoord-pareltje Emil Hansson.

FC Eindhoven-aanvoerder Branco van den Boomen blijft ruimschoots aan de leiding in het individueel klassement. De Spaanse Twente-smaakmaker Aitor Cantalapiedra en RKC Waalwijks Dylan Seys wisselden van plek achter de Brabanste leider, waardoor Seys nu tweede is. Achter Van den Boomen is het overigens dringen in de toptien omdat de onderlinge verschillen klein zijn.

Het algemeen klassement na 34 speelrondes:

1 Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,88
2 Dylan Seys (RKC Waalwijk) 6,55
3 Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 6,53
4 Bryan Smeets (TOP Oss) 6,52
5 Xavier Mous (SC Cambuur) 6,51
6 Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 6,46
Javier Espinosa (FC Twente) 6,46
8 Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,45
9 Emil Hansson (RKC Waalwijk) 6,44
10 Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,42
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.