Antony-taferelen in Italië: gestolen kampioensmedaille AC Milan teruggebracht

Reacties
Antony-taferelen in Italië: gestolen kampioensmedaille AC Milan teruggebracht
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

AC Milan-trainer Stefano Pioli krijgt binnenkort zijn kampioensmedaille terug. De coach raakte zijn prijs kwijt tijdens de festiviteiten, maar de medaille is afgeleverd bij de lokale politie. Naar verluidt werd de medaille gestolen door fans, waardoor de situatie bijzonder veel gelijkenissen toont met de klucht in de Johan Cruijff Arena rondom het shirt van Antony.

La Gazzetta dello Sport schrijft dinsdag over de medaillesituatie. Drie aanhangers van AC Milan zouden het eremetaal naar de lokale politie hebben gebracht en daarbij gesteld hebben dat ze de medaille buiten de kleedkamer hebben gevonden. Tijdens het kampioensfeest maakten drie jongens beelden op de tribune terwijl ze de medaille in bezit hadden, die video verscheen online (zie onderaan).

Uiteraard werd er met grote woede gesproken over de gang van zaken, zo ging het op 20 maart ook. Op die dag had Ajax via Antony De Klassieker gewonnen, dat vierde de Braziliaan na afloop met fans op de tribune. Tijdens een knuffel zag een Ajax-fan zijn kans schoon: hij graaide het wedstrijdshirt van Antony zo uit zijn handen.

De overijverige supporter werd (online) door het slijk gehaald en bracht een dag later het shirt terug naar Ajax. Uiteindelijk werd het shirt geveild voor een goed doel. Dat zal met de kampioensmedaille van Pioli waarschijnlijk niet zo snel gebeuren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.