Antony pareert kritiek: 'Als je denkt dat ik een clown ben, begrijp je mij niet'

Reacties

Voormalig Ajacied en Manchester United-aanvaller Antony snapt niet waarom hij geregeld kritiek krijgt vanwege zijn opvallende acties en trucs op het veld. In een interview met The Players Tribune gaat de WK-ganger met Brazilië in op de reden achter zijn 'circusacts'.

Antony pareert kritiek: 'Als je denkt dat ik een clown ben, begrijp je mij niet'
© Pro Shots

Antony kreeg vorige maand de hoon over zich heen na een opvallende actie in het Europa League-duel met Sheriff Tiraspol: de Braziliaan draaide zonder een tegenstander in de buurt met de bal aan de voet twee keer om zijn as. Onder andere voormalig Manchester United-middenvelder Paul Scholes stoorde zich aan het 'showboaten'  van Antony.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kleine hel
De opvallende trucs die hij op het veld uitvoert, zijn volgens Antony vooral een signaal naar de favela in São Paulo waarin hij opgroeide. 'Ik ben geboren in de hel. Dat is geen grap. Voor mijn Europese vrienden die het niet weten, de favela waar ik ben opgegroeid heet eigenlijk Inferninho, kleine hel', vertelt Antony.

'Man, sommige dingen die ik heb gezien... Op een ochtend liep ik naar school, ik was 8 of 9 jaar oud, en zag een man roerloos in een steeg liggen. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat hij dood was. In de favela word je een beetje gevoelloos voor deze dingen. Ik sloot mijn ogen en sprong over het dode lichaam. Ik moest naar school.'

Boodschap
Dribbelen heeft altijd in Antony gezeten, zegt hij. 'Het was een natuurlijk instinct. Ik ging voor niemand uit de weg: ik deed trucs bij drugsdealers, buschauffeurs, dieven. Met een bal aan mijn voeten was ik nooit bang. Dus als je denkt dat ik een clown ben, dan begrijp je mijn verhaal niet. De kunsten van Ronaldinho, Cristiano Ronaldo en Neymar inspireerden mij. Ze waren goden voor mij en ik probeerde hen na te doen', aldus de elfvoudig international van Brazilië.

Antony zal zijn stijl niet aanpassen vanwege de kritiek. 'Als mensen vragen: "Wat is het nut van je stijl? Welk bericht stuur je?" Vriend, ik stuur een bericht naar huis. In Europa, waar elke avond brood op tafel staat, vergeet men wel eens dat voetbal een spel is. Een mooi spel, maar het blijft een spel. Het leven is serieus, zeker voor degenen die uit een kleine hel komen', besluit de ex-Ajacied.

Wereldkampioenschap

Stand Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.