Antony ontbreekt in Clássico Majestoso vanwege medische keuring

Reacties

São Paulo treedt zaterdag zonder Antony aan tijdens de Clássico Majestoso, de derby tegen Corinthians. De negentienjarige aanvaller is hard op weg naar Ajax.

Antony ontbreekt in Clássico Majestoso vanwege medische keuring
© Pro Shots

Algemeen directeur Raí van São Paulo liet voorafgaand aan de wedstrijd (aftrap 23.00 uur Nederlandse tijd) weten waarom Antony ontbreekt. 'Medisch onderzoek staat gepland voor volgende week, om die reden speelt hij vandaag niet, een kwestie van voorzichtigheid', aldus de 49-voudig international van Brazilië (zeventien doelpunten).

'Niet moeilijk te zien waarom Ajax diep in de buidel wil tasten voor Antony'

De naam Ajax liet Raí niet vallen, maar dat Antony vertrekt is wel duidelijk. 'Natuurlijk wil niemand dat we zo'n goede speler verkopen, maar hij zal hier de eerste fase van het toernooi om de Copa Libertadores nog spelen', besloot de directeur. São Paulo treedt in de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League in de groepsfase aan tegen Binacional, River Plate en LDU Quito.

Ajax en Antony zullen naar verwachting spoedig de transfer afronden. In Braziliaanse media spreekt men van een bedrag van 20 miljoen euro, dat nog met bonussen kan oplopen tot 25 miljoen euro. In dat geval betekent de komst van Antony een recordaankoop voor Ajax. Nog nooit betaalden de Amsterdammers zo veel geld voor een speler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.