Antony is in Amsterdam, maar staat voorlopig nog niet op het veld

Reacties

De rentree van Antony laat nog even op zich wachten. De aanvaller van Ajax liep eind maart een zware enkelblessure op in de interland tussen Bolivia en Brazilië (0-4). Hij is al terug van zijn vakantie, maar werkt in Amsterdam nog aan zijn herstel. Alfred Schreuder hoopt Antony 'aan het eind van de voorbereiding' weer te kunnen inzetten.

Antony is in Amsterdam, maar staat voorlopig nog niet op het veld
© Pro Shots

'Hij revalideert nog van zijn blessure', licht de trainer van Ajax toe in gesprek met ESPN. Volgens Schreuder verloopt het herstel van de door Manchester United begeerde Braziliaan 'redelijk goed'. 'Maar ik denk dat de aankomende weken belangrijk zijn. Voor zijn blessure hopen we dat het snel verbetering oplevert. Ik ga ervan uit dat hij aan het einde van de voorbereiding fit is.'

Het is in principe de bedoeling dat alle internationals van Ajax aanhaken bij het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. De selectie van Schreuder vertrekt op 17 juli naar het Alpenland. De oefenmeester kiest er bewust voor zijn internationals lang vakantie te geven, want met het 'gekke programma' is daar verderop in het seizoen weinig mogelijkheid toe.

'We weten het en de jongens kennen het programma. We zullen goed moeten kijken hoe we dat met z’n allen gaan aanvliegen', aldus de trainer, die zijn officieuze debuut dinsdag opluisterde met een overwinning op SV Meppen (3-0). Als Antony inderdaad begin augustus pas fit is, komt de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV van 30 juli net te vroeg, mocht hij dan nog bij Ajax spelen. Op zijn rechtsbuitenpositie maakte Mohamed Ihattaren dinsdag een goede indruk tegen Meppen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.