Antonucci naar Feyenoord, maar Dick Advocaat weet van niks

Reacties

Feyenoord keurt woensdag Francesco Antonucci, maar trainer Dick Advocaat heeft geen flauw idee voor welk elftal de middenvelder wordt aangetrokken. In ieder geval niet voor Feyenoord 1, want daar gaat hij over.

Antonucci naar Feyenoord, maar Dick Advocaat weet van niks
© Pro Shots

De trainer heeft andere prioriteiten en ziet met stijgende verbazing hoe Feyenoord Onder-21 steeds meer vorm krijgt, terwijl hij zelf moet bedelen om versterking voor zijn laatste lijn, waar Sven van Beek (enkel) en Tyrell Malacia (heup) voorlopig ontbreken.

Overigens is het de bedoeling dat Antonucci, die eerder speelde bij Anderlecht en Ajax, weer bij FC Volendam gaat spelen, de club waar hij afgelopen seizoen ook al actief was en die volgens ingewijden mede participeert in de deal. Volgend jaar maakt hij dan de overstap naar De Kuip. Het is een aparte constructie die Feyenoord op termijn geld zou kunnen opleveren, nu Arnesen ervan overtuigd is geraakt dat deze speler een steeds grotere waarde zal gaan vertegenwoordigen.

Advocaat zal dat niet meemaken. Ook de komst van Bernardo Silva (Benfica) en Mikael Johnsen (Rosenborg) gingen al langs hem heen. Deze spelers zijn voor Feyenoord Onder-21. Dat geldt ook voor de jeugdspelers uit de A-selectie, zoals Maroaun Azarkan, Ramon Hendriks en Jordy Wehrmann. Incidenteel zal de coach een beroep op ze doen.

Het feit dat Frank Arnesen zo druk is met Feyenoord Onder-21 duidt erop dat hij voorsorteert op volgend seizoen. In de veronderstelling dat Advocaat dan weg is, zal de nieuwe technische staf aan de slag moeten met de talenten die nu warmdraaien bij Onder-21 en Antonucci.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.