Angeliño haalt hard uit naar Guardiola: 'Hij heeft me verwoest'

Reacties

RB Leipzig-wingback Angeliño heeft hard uitgehaald naar Manchester City-manager Pep Guardiola. De voormalig PSV'er is niet te spreken over hoe de Spaanse coach met hem om is gegaan.

Angeliño haalt hard uit naar Guardiola: 'Hij heeft me verwoest'
© Pro Shots

Angeliño maakte in 2013 de overstap vanuit de jeugdopleiding van Deportivo La Coruña naar Manchester City. Nadat hij meerdere keren werd verhuurd, kwam hij in de zomer van 2018 bij PSV terecht. Daar maakte de linkspoot veel indruk, waardoor hij na een seizoen alweer terugkeerde bij The Citizens.

'Toen ik terugkwam uit Eindhoven had hij na twee oefenwedstrijden alweer genoeg gezien', zegt de Spaanse back over zijn samenwerking met Guardiola tegenover Bild. 'Daarna heeft hij me nooit meer een kans gegeven. Pep heeft mij en mijn zelfvertrouwen verwoest.' In de winter van 2020 volgde een huurperiode bij RB Leipzig, dat hem nu definitief heeft overgenomen.

'Ik was blij dat ik naar Leipzig kon en nu onderdeel ben van deze club', zegt hij. In het oosten van Duitsland werkt hij nu samen met trainer Julian Nagelsmann. Hij is duidelijk over de verschillen tussen Nagelsmann en Guardiola: 'De een gaf me het vertrouwen om te spelen, de ander niet.' Dit seizoen staat Angeliño op vier doelpunten en zes assists in de Bundesliga.

Angeliño voelt zich momenteel erg gelukkig in Duitsland. RB Leipzig bezet momenteel de tweede plaats in de Bundesliga. De achterstand op Bayern München bedraagt slechts twee punten. 'In Leipzig voel ik vanaf de eerste dag het vertrouwen. De club en de trainer hebben me een zetje in de goede richting gegeven. Ik ben blij dat ik nu constant speel in Leipzig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.