André Silva heeft zich in zijn debuutwedstrijd in La Liga direct laten gelden bij Sevilla. De van AC Milan gehuurde spits was goed voor een hattrick tegen Rayo Vallecano.

Rayo Vallecano
1 - 4
Sevilla
Sevilla

Het eerste doelpunt van Sevilla werd nog gemaakt door Franco Vázquez, die een voorzet van Jesús Navas tegen de touwen prikte. Daarna was het tijd voor de André Silva-show. De Portugese international rondde na een goede aanval rustig af voor de 0-2 en stond vlak voor rust na een corner op de goede plek om de 0-3 binnen te tikken.

In de 79ste minuut werd het nog mooier voor de spits. Na een fenomenale pass van Vázquez completeerde de Sevilla-aanwinst zijn hattrick. Adrián Embarba redde vlak voor tijd nog wel de eer namens Rayo door een strafschop te benutten en daarmee de eindstand op 1-4 te bepalen.

Door zijn hattrick heeft Silva in competitieverband nu al meer gescoord dan in het hele vorige seizoen bij AC Milan, toen hij slechts twee treffers maakte in de Serie A. Sevilla, dat na de ruime zege koploper is in Spanje, heeft een optie tot koop op de 22-jarige aanvaller, die door Milan een jaar geleden voor 38 miljoen euro werd weggekocht bij FC Porto.