Anderson leidt RKC in Den Haag naar eerste uitzege

RKC heeft zaterdagavond een cruciale overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij ADO Den Haag werd bij de negende poging voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen: 1-2. Kenny Anderson was de gevierde man.

Anderson leidt RKC in Den Haag naar eerste uitzege

Anderson opende namelijk al na zeven minuten de score met een fraaie kopbal in de verre hoek (foto boven). De goal van de Waalwijkers bleek wel het startsein voor een Haags offensief. Michel Kramer knalde de bal net naast, Vito Wormgoor zag zijn inzet door Peter Jungschläger van de lijn gehaald worden en Mike van Duinen schoot in zéér kansrijke positie slordig naast.

Na de onderbreking kreeg RKC een uitgelezen mogelijkheid om op 0-2 te komen. Wormgoor (foto onder) bracht met een te late en onhandige tackle Robert Braber naar de grond en arbiter Ed Janssen gaf een strafschop. Doelman Gino Coutinho keerde de inzet van Sander Duits, waardoor het spannend bleef.

Omdat Janssen Haagse penaltyclaims niet honoreerde met een strafschop kon Anderson het duel in de 82ste minuut van alle spanning ontdoen. Hij was met een fraai stiftje het eindstation van een RKC-counter. Ondanks de late aansluitingstreffer van Tom Beugelsdijk namens de Hagenaars, trok RKC de zege over de streep.

ADO zag zodoende de Waalwijkers in punten gelijk komen (zeventien). Alleen NEC, dat eerder op de avond won van Roda JC, en SC Cambuur hebben minder punten. Respectievelijk vijftien en zestien. De Friezen komen zondag in actie tegen Ajax.

Vito Wormgoor was niet gelukkig vanavond.
Vito Wormgoor was niet gelukkig vanavond.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen