Anderlecht akkoord met PSV en dolblij met terugkeer 'ervaren' Luckassen

Reacties

PSV verhuurt Derrick Luckassen ook komend seizoen aan Anderlecht. De deal, die eerder door VI al gemeld kon worden, is dinsdagochtend afgerond.

Anderlecht akkoord met PSV en dolblij met terugkeer 'ervaren' Luckassen
© Pro Shots

Bij Anderlecht zijn ze blij met de terugkeer van Luckassen: 'In het afgelopen seizoen heeft Derrick zijn kwaliteiten en geweldige mentaliteit laten zien', zegt technisch directeur Peter Verbeke. 'We zijn daarom heel blij dat we ook komend seizoen weer op hem kunnen rekenen. Derrick is pas 25 jaar oud, maar heeft al veel ervaring op het hoogste niveau. Dat zal hij zonder meer gaan gebruiken om onze jonge ploeg te helpen.'

Voor zijn derde verhuurperiode (Luckassen speelde eerder op huurbasis voor Hertha BSC) heeft PSV eerst nog het contract van de verdediger verlengd, tot medio 2023. Dat lijkt vooral bedoeld om de waarde van de verdediger hoog te houden met het oog op een toekomstige verkoop. PSV maakt niet bekend of Anderlecht opnieuw een optie tot koop heeft. Dat hadden de Belgen in de vorige huurperiode wel, maar daar maakten zij dus geen gebruik van.

Luckassen, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van AZ en in 2017 een transfer naar PSV maakte, speelde in het afgelopen seizoen achttien competitiewedstrijden voor Anderlecht. Hij had al duidelijk gemaakt dat hij een terugkeer naar PSV niet zag zitten en krijgt nu zijn zin.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Luckassen
Meer over D. Luckassen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.