Ancelotti stelt Klopp gerust, zeldzame fout Van Dijk gesprek van de dag

Reacties

Voor het eerst sinds 1994 verloor de Champions League-winnaar de eerstvolgende wedstrijd in de groepsfase: Liverpool ging met 0-2 onderuit in Italië. Voor manager Jürgen Klopp en zijn team geen reden tot vrees, zo stipte Napoli-trainer Carlo Ancelotti aan na de wedstrijd.

Ancelotti stelt Klopp gerust, zeldzame fout Van Dijk gesprek van de dag

In eigen huis maakte Napoli, met Hirving Lozano en Dries Mertens als basisspelers, het verschil in de slotfase. Mertens benutte een penalty, terwijl invaller Fernando Llorente profiteerde van een zeldzame fout van Virgil van Dijk.

Klopp denkt dat de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd heeft gezien. 'Het was een open wedstrijd. We hebben de wedstrijd op bepaalde momenten gecontroleerd, maar konden ook toeslaan uit de counter. Het probleem was dat we de afwerking niet op orde hadden. In de tweede helft was het chaos, iedereen was aan het rennen. Zij pakten de controle en kwamen op voorsprong via die strafschop. Ik heb de beelden gezien en denk niet dat het een penalty was', blikte Klopp terug op de wedstrijd in Engelse media.

Voor Ancelotti was het alweer de vierde keer dat hij de bekerhouder van de Champions League versloeg in het elitetoernooi. 'Ik vond het fijn om te zien dat we ook lelijk voetbal speelden tegen Liverpool. Je kunt het spel niet altijd controleren, zeker niet tegen zo'n tegenstander. Voetbal is ook aanpassen en ik denk dat we dat geweldig hebben gedaan.'

Na de wedstrijd plaagde de Italiaan zijn Duitse collega. 'Ik vertelde hem dat hij zich geen zorgen hoefde te maken. Want als hij hier verliest, wint hij de Champions League', doelde Ancelotti op het vorig seizoen. Toen ging Liverpool met 0-1 onderuit in Napels, om vervolgens de groepsfase te overleven en de finale uiteindelijk te winnen.

Van Dijk
Het optreden van Van Dijk werd breed uitgemeten in de media. De Nederlandse verdediger was wederom belangrijk, maar ging in de slotfase in de fout. Hij verloor de bal in een duel met Mertens, waarna Llorente de tweede treffer van Napoli kon maken. 'Van Dijk liet zichzelf in de steek, na negentig solide minuten', viel te lezen bij ESPN.

Ook bij de BBC snapten ze er weinig van. Mark Lawrenson, zelf jarenlang verdediger van Liverpool geweest, liet dat in zijn terugblik weten. 'Een doelpunt tegen krijgen door zo'n fout is totaal niet wat je verwacht van Liverpool en al helemaal niet van Van Dijk.'

Rio Ferdinand, toch ook niet de minste verdediger in zijn tijd, maant tot kalmte. 'Je kunt Van Dijk niet afbranden na één fout. Hij is al jaren ijzersterk en foutloos voor Liverpool.' Eurosport pakte de vergelijking met een andere verdediger op. 'De wedstrijd om wie de beste verdediger ter wereld is, is vandaag in een gelijkspel geëindigd', doelt het medium op Van Dijk en Kalidou Koulibaly, die voor Napoli een rots in de branding is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.