Ancelotti maakt glimlachend einde aan twijfels over toekomst Modric

Reacties

Luka Modric gaat snel zijn krabbel onder een nieuw contract bij Real Madrid zetten. Dat is de overtuiging bij Spaanse media. Coach Carlo Ancelotti benadrukte dinsdag dat de 36-jarige Kroaat zich nooit zorgen heeft hoeven te maken over zijn toekomst in Madrid.

Ancelotti maakt glimlachend einde aan twijfels over toekomst Modric
© Pro Shots

Bij Real Madrid zal komende zomer flink worden doorgeselecteerd. De contracten van Gareth Bale, Isco en Marcelo lopen af en de kans is klein dat een van de drie langer bij de Spaanse topclub blijft. Het laten vertrekken van de drie betekent flink snijden in de salariskosten. Ook de verbintenis van Modric loopt af, maar de kans is bijzonder klein dat de spelmaker aansluit in het rijtje met spelers die vertrekken.

Marca pakte midden november op de voorpagina al uit met het nieuws dat Modric zijn contract tot medio 2023 zou verlengen. De formaliteiten werden vervolgens echter niet afgerond en dat liet ruimte voor twijfel. Ancelotti werd dinsdag tijdens zijn persconferentie op weg naar El Clásico naar de situatie gevraagd en antwoordde lachend met de charme die we van hem kennen: 'Luka heeft nog niet getekend, maar hij heeft een hele tijd geleden al een contract voor het leven afgesloten bij Real Madrid.'

Ancelotti bedoelde daarmee dat Modric vanwege zijn enorme waarde voor de club zijn toekomst volledig in eigen hand heeft. Hij bepaalt of hij blijft bij Real en niemand anders. De middenvelder die in 2018 de Gouden Bal won, heeft met de Spaanse topclub onder meer vier keer de Champions League gewonnen. De eerste keer gebeurde dat ook al met Ancelotti als coach. In 2014 rekende Real in de finale in de verlenging af met Atlético Madrid. Zinedine Zidane was toen nog de assistent van Ancelotti en Modric stond al 120 minuten binnen de lijnen, als het kloppende hart van Real.

Real Madrid neemt het woensdagavond in Saudi-Arabië op tegen Barcelona in de halve finale van de strijd om de Spaanse Super Cup. De kraker begint om 20.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.