Ancelotti: 'Een vierde Champions League-titel is een geweldige motivatie'

Reacties

Carlo Ancelotti kan deze jaargang geschiedenis schrijven door met Real Madrid zijn vierde Champions League-titel als trainer te veroveren. De Italiaan staat net als voormalig Liverpool-manager Bob Paisley en zijn voormalig assistent bij Real Zinédine Zidane op drie titels in de Champions League/Europacup I.

Ancelotti: 'Een vierde Champions League-titel is een geweldige motivatie'
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

In 2014 bezorgde Ancelotti Real Madrid na twaalf jaar wachten La Décima door in Lissabon met 4-1 te winnen van Atlético Madrid. Na periodes bij Bayern München, Napoli en Everton keerde de Italiaan deze zomer terug bij Real. 'Een vierde Champions League-titel winnen is een geweldige motivatie', vertelde Ancelotti op een persconferentie in aanloop naar het duel met Internazionale.

'De Champions League blijft heel speciaal voor mij. Ik heb dit toernooi ook als speler gewonnen (met AC Milan, red.) en als trainer bewaar ik er ook hele mooie herinneringen aan. Vooral aan het behalen van de tiende titel met Real Madrid', aldus Ancelotti, die in zijn 25 Champions League-wedstrijden met Real een overwinningspercentage van 76 procent behaalde. Geen enkele trainer met minstens twintig duels in de Champions League komt aan dat percentage.

Ancelotti beseft dat de concurrentie groot is voor de eindzege. 'Het is heel moeilijk om te zeggen of we tot de topfavorieten behoren. Wat ik wel kan zeggen is dat we tot het einde willen meedoen', zegt de Italiaan, die een zware wedstrijd verwacht tegen Internazionale. 'Inter doet het nu toe heel goed in de Serie A. Ze hebben een nieuwe coach, maar aan hun spel is niet veel veranderd. Er zijn wel belangrijke spelers vertrokken, maar daarvoor zijn sterke vervangers gehaald.'

Aanvalstrio
Karim Benzema hoopt zijn team bij de hand te kunnen nemen in Milaan. De verwachting is dat de spits tegen Inter wordt geflankeerd door Eden Hazard en Vinícius Júnior. Tijdens de persconferentie kreeg Benzema vragen over hoe het huidige aanvalstrio bij Real zich verhoudt tot het bewierookte trio dat hij eerder vormde met Cristiano Ronaldo en Gareth Bale.

'Dat weet ik niet. Met Ronaldo en Bale heb ik veel mooie momenten beleef en we maakten samen veel goals. We blijven als trio ook voor altijd in de geschiedenisboeken staan. Maar met Eden en Vinícius is de samenwerking ook goed. Vini is een topspeler en echt gegroeid in zijn rol. Ik praat ook veel met hem. We hebben gewoon een heel sterk team. Je hebt weliswaar altijd de topfavorieten voor de eindzege van de Champions League, maar op het veld vinden altijd verrassingen plaats.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.