Anastasiou grijpt in bij Roda JC

Reacties

Trainer Yannis Anastasiou van Roda JC Kerkrade heeft besloten met een fors uitgedunde spelersgroep de play-offs in te gaan. Hij nam zijn besluit onder meer na overleg met technisch adviseur Sef Vergoossen. Roda had rechtstreekse handhaving in eigen hand op de laatste speeldag, maar verloor met 3-0 bij Vitesse. In zijn poging om een gebroken groep weer op te peppen voor donderdag, als Helmond Sport de eerste horde vormt, heeft Anastasiou een vijftal spelers uit de selectie gezet.

Anastasiou grijpt in bij Roda JC

De Griekse trainer besloot snel na de wedstrijd om Mitchel Paulissen terug te zetten naar Jong Roda JC. De middenvelder kreeg rood tegen Vitesse voor een tackle met twee benen op Marvelous Nakamba. Anastasiou vond die overtreding dusdanig ‘dom, onbegrijpelijk en onprofessioneel’ dat hij Paulissen (foto) voorlopig niet meer bij het eerste hoeft te zien. De Kerkradenaar werd maandag door de KNVB voor vier wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Anastasiou sluit niet uit dat hij de banneling eventueel terughaalt voor de laatste wedstrijd in de play-offs, mocht Roda zover komen.

Met Paulissen is ook Simeon Raykov teruggezet naar de beloftenploeg. De Bulgaarse linksbuiten, één van de negen nieuwkomers tijdens de afgelopen transferperiode, was ontevreden over zijn gebrek aan speeltijd. Anastasiou denkt met Gyliano van Velzen, Beni Badibanga en Mikhail Rosheuvel genoeg opties op de flanken te hebben. Het huurcontract met Thanasis Papazoglu, die zondag nog inviel tegen Vitesse, werd maandag per direct ontbonden. Anastasiou denkt de spits van KV Kortrijk niet meer nodig te hebben.

Hetzelfde geldt voor Simon Church. Ook die aanvaller flopte dit seizoen in Kerkrade. Church nam vorig jaar nog deel aan het EK met Wales, maar was in Kerkrade vooral geblesseerd. Hij heeft zijn trainer laten weten mentaal en fysiek niet optimaal geprepareerd te zijn voor de play-offs en hoeft nu dus ook niet meer te komen. Saillant detail: Church liet weten grote problemen te hebben met het kunstgras in Kerkrade. Eerder dit seizoen gaf Roel Brouwers ongemakken met die ondergrond al op als één van de redenen voor zijn voortijdige vertrek.

Verder zou reservedoelman Yves De Winter zelf geen heil meer zien in een langer verblijf bij Roda JC, maar daar zegt Anastasiou het fijne niet van te weten. 'Yves heeft zich ziekgemeld, meer weet ik niet.' Er is ook een speler toegevoegd aan de selectie van de Eredivisionist: middenvelder Jens van Son, in de winterstop nog teruggezet, mag zich weer speler van de hoofdmacht noemen. Anastasiou denkt dat de oud-speler van FC Eindhoven mogelijk van waarde kan zijn in de play-offs, zeker nu middenvelders Mohamed El Makrini en Ognjen Gnjatic niet okselfris zijn. 'Het voordeel voor Jens is ook dat hij ervaring heeft met het soort ploegen dat we nu gaan tegenkomen.' Anastasiou denkt dat alle maatregelen de kansen van Roda zullen vergroten. 'Het is belangrijk dat we een eenheid zijn en dat we positief blijven. Ik heb er vertrouwen in dat we ons met deze groep kunnen handhaven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.