Analytici dolenthousiast over 'fenomenaal' Arsenal, toch zijn er ook twijfels

Reacties

De Engelse analytici zijn dolenthousiast over het Arsenal van dit seizoen. De nummer vijf van vorig seizoen is op dit moment overtuigend koploper in de Premier League. Het roept de vraag op of de ploeg titelkandidaat is.

Analytici dolenthousiast over 'fenomenaal' Arsenal, toch zijn er ook twijfels
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
3 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Na de 3-1 zege van Arsenal op Tottenham Hotspur heeft het team zeven van de acht Premier League-wedstrijden gewonnen dit seizoen. Het zorgt voor bewondering bij Rio Ferdinand, oud-speler van onder meer Manchester United. In de studio van BT Sport vertelt hij hoe Arsenal zich ontwikkeld heeft. 'De problemen waar Arsenal eerder tegenaan liep zijn uit het team en daarom voorspel ik deze ploeg een mooie toekomst', stelt Ferdinand.

Ook Ian Wright, die van 1991 tot 1998 bij Arsenal speelde, is enthousiast. Hij spreekt bij Match of the Day van een 'fenomenaal optreden' tegen Spurs. Wright vindt het vooral mooi om te zien hoe vaak de ploeg van Arteta dit seizoen op doel schiet. Waar het elftal vorige voetbaljaargang ongeveer vijf pogingen per wedstrijd had, zijn dat er dit seizoen ruim vijftien. Zijn collega Alan Shearer, die 260 wedstrijden in de Premier League speelde, toont zich bij de BBC eveneens vol lof. 'Kane is twee keer met de bal in het strafschopgebied geweest, Son één keer', toont hij de sterke verdediging van de koploper aan.

Titelkandidaat
De club zal door de goede prestaties stiekem dromen van een Premier League-titel. Arsène Wenger was tot 2018 coach van de Londenaren en heeft veel vertrouwen in de ploeg van Mikel Arteta. 'Ik denk dat Arsenal dit seizoen een goede kans maakt op de titel, want ik zie niet meer één team domineren in deze competitie', zei Wenger tegen Sky Sports.

Voormalig Arsenal-speler Cesc Fàbregas heeft juist zijn twijfels. Niet over de ploeg, wel over het drukke speelschema van het elftal. 'Ik vraag me af wat de Europa League met de ploeg gaat doen. Het is risicovol omdat je op donderdag speelt, pas laat thuis bent en dan zondag weer moeten spelen. Ik ben benieuwd hoe Arteta met die situatie omgaat', zegt Fàbregas tegenover BT Sport.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arteta zelf wil vooral nog niet de polonaise lopen. Na de wedstrijd tegen Spurs geeft Arteta aan het mooi te vinden dat zijn ploeg dit niveau kan halen tegen topclubs, maar speculeert hij vooral nog niet op titelkansen. 'Het geeft een goed gevoel om de club eerste te zien staan, maar het is niet iets waar we mee bezig zijn. Of we kampioenskandidaat zijn? Dat laten we aan jullie.'

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.