Amstel Cup naar Roda JC

Roda JC heeft in Rotterdam de Amstel Cup gewonnen. De ploeg uit Kerkrade versloeg NEC in de finale van het toernooi met 2-0. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat de Limburgers de beker meenemen naar Kerkrade, in 1997 versloeg de ploeg van Sef Vergoossen SC Heerenveen in de finale met 4-2. De eindstrijd van dit seizoen werd gespeeld in een buitengewoon sfeervolle Kuip. Zowel uit Limburg als uit Nijmegen waren grote supportersgroepen naar Rotterdam afgereisd om hun favorieten aan te moedigen. Het duel tussen beide finalisten was niet hoogstaand maar het was, door de vele kansen over en weer, gedurende de volle negentig minuten spannend. Bob Peeters kopte na twintig minuten een vrije trap van Eric van der Luer achter NEC-doelman Bas Roorda. Tien minuten later nam de Nijmegen Eendracht Combinatie het initiatief maar de ploeg uit de Keizerstad zag het offensief niet beloond met doelpunten. Jack de Gier en Maikel Renfurm stelden Zeljko Kalac op de proef. De Roda-keeper pareerde deze doelpogingen echter met succes. Ook in de tweede helft deed de ploeg uit Nijmegen er alles aan om de score gelijk te trekken. Doordat bij de Nijmegenaren afwisselend Patrick Pothuizen en Marcel Koning van achteruit doorschoven, kreeg Roda meer kansen via de counter. In blessuretijd kreeg Peter van Houdt een penalty toen hij door Bas Roorda in het strafschopgebied werd neergehaald. Erik van der Luer maakte geen fout en liet van elf meter de 2-0 aantekenen. Met het winnen van de Amstel Cup kwalificeerde het elftal van Sef Vergoossen zich voor het UEFA Cup toernooi.