Amerikaanse investeerders vinden na mislopen van ADO toch hun weg in de KKD

Reacties

De investeringsmaatschappij World Soccer Holdings (WSH) stapt in bij MVV Maastricht. De Amerikanen, die eerder tevergeefs probeerden om ADO Den Haag over te nemen, nemen 24 van de honderd aandelen over. Bovendien is er een optie tot koop vastgelegd op nog eens 24 aandelen.

Amerikaanse investeerders vinden na mislopen van ADO toch hun weg in de KKD
© Pro Shots

MVV meldt dat er 735.000 euro is gemoeid met de aandelentransactie en dat de overige aandelen van de club, waaronder het 'Gouden aandeel' waarin kernwaarden zoals de speelstad en clubkleuren verankerd zijn, onaangeroerd blijven. WSH zal met één persoon zitting nemen in de Raad van Commissarissen.

Met de nieuwe aandeelhouder, die geleid wordt door de Amerikaan Scott Dyer en de Nederlander Bob Heere, verbetert volgens MVV het toekomstperspectief van de club. De Limburgers krijgen hiermee de kans om de voetbalorganisatie verder te professionaliseren. WSH heeft zich voor de periode 2022-2026 gecommitteerd aan MVV, dat vorig seizoen als zestiende finishte in de Keuken Kampioen Divisie. 

Een jaar geleden onderzocht WSH nog de mogelijkheid om ADO Den Haag te kopen. De investeringsmaatschappij deed uiteindelijk echter een stapje terug. Met MVV kon er wél een deal gesloten worden. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.