'Amerikaanse bond wil Oranje uitnodigen voor toernooi met WK-afvallers'

Reacties

De Amerikaanse voetbalbond onderzoekt of het mogelijk is om volgend jaar een minitoernooi te organiseren met als deelnemers gerenommeerde landen die zich niet hebben gekwalificeerd voor het WK.

'Amerikaanse bond wil Oranje uitnodigen voor toernooi met WK-afvallers'

Dat bericht ESPN dinsdagavond, op basis van bronnen binnen U.S. Soccer. Tot de mogelijke landen die acte de presence geven op dit toernooi voor WK-afvallers behoren de Verenigde Staten zelf, Ghana, Chili, Italië én Nederland, dat zich voor het eerst sinds 2002 niet plaatste voor de mondiale eindronde.

De gesprekken bevinden zich nog in een embryonaal stadium, ook omdat Italië pas maandagavond werd uitgeschakeld voor een WK-deelname. Over de opzet - een minitoernooi in één land of een serie vriendschappelijke interlands - is dus nog heel veel onduidelijk.

In elk geval biedt de internationale voetbalkalender voldoende ruimte in aanloop naar het WK, omdat de landen die wél van de partij zijn in Rusland oefeninterlands afwerken. Oranje speelt zijn volgende competitieve interland pas in het najaar van 2018, wanneer de nieuwe Nations League van start gaat.

Bekijk hier alle landen die wél deelnemen aan het WK

Derde Oranje-termijn Advocaat mist bekroning
'Zo'n dominant Oranje hebben we een tijdje niet gezien'
'Onder Advocaat heeft Oranje wel weer leren winnen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.