Ambitieuze Simons snakt naar meer: 'Dit zit me echt dwars'

Reacties

Xavi Simons vindt het lastig te begrijpen dat PSV niet is doorgedenderd na de vroege goal op bezoek bij Vitesse. De negentienjarige middenvelder, die inmiddels gedeeld topscorer van de Eredivisie is, sprak zijn teleurstelling uit na de remise in Arnhem.

Ambitieuze Simons snakt naar meer: 'Dit zit me echt dwars'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 1
PSV
PSV

Simons opende in de achtste minuut al de score tegen Vitesse met zijn dertiende goal van het seizoen in de competitie. 'Dan denken we: we hebben het. Maar dat kan niet. De mentaliteit mag niet zo zijn. Je maakt de 1-0 en dan moet je de 2-0, 3-0 en 4-0 maken. Dan moet je het afmaken. Dat is niet gebeurd en dat is teleurstellend', deelde Simons zijn frustratie tijdens de persconferentie.

De smaakmaker beaamde dat PSV als het gaat om intensiteit aan voorbeeld kan nemen aan koploper Feyenoord. De potentie die hij ziet tijdens trainingen, komt er tijdens de wedstrijden lang niet altijd uit. Simons: 'De kwaliteit en intensiteit hebben we wel, maar daarna komt de wedstrijd en ik weet eigenlijk niet wat er gebeurt. Je ziet wel dat er iets mist. Als je kijkt naar Feyenoord, dat is echt mooi hoe ze voetballen. Ik denk dat wij dat ook kunnen, maar je moet het wel doen op het veld.'

PSV heeft een grote kans laten liggen om flink te profiteren van de nederlaag van Ajax tegen Feyenoord (2-3). Door het gelijkspel bij Vitesse (1-1) is de achterstand op Ajax nog twee punten en is de kloof naar Feyenoord liefst acht punten. Gaat het zo door, dan loopt PSV de beste twee Europese tickets mis. Wat betekent dat voor de toekomst van Simons?

Hij was in Arnhem eerlijk over zijn ambities: 'Ik heb voor vijf jaar getekend bij de club en ben heel blij dat ik hier kan spelen en mezelf kan ontwikkelen. Maar natuurlijk is het wel teleurstellend. Ik wil gewoon in de Champions League of Europa League spelen en kampioen worden. Iedere voetballer wil dat. Ik focus me nu op de acht Eredivisie-wedstrijden en de beker. Aan het einde van het seizoen zullen we zien, maar ik heb wel een vijfjarig contract.'

Oranje
De PSV'er gaat zich maandag melden bij het Nederlands elftal. Hij kijkt uit naar de start onder Ronald Koeman, maar het enthousiasme overheerste nog niet na het puntenverlies met PSV. 'Ik ga nu naar het Nederlands elftal, maar dit zit me echt dwars. Mijn club is voor mij het allerbelangrijkste. Het is een eer om bij Oranje met de beste spelers te zijn, maar het zit me wel dwars om zo naar daar te gaan. Ik had liever de drie punten zodat we om de titel konden vechten. Maar we moeten doorvechten tot het einde, dat is het enige dat kan gebeuren', aldus de doelpuntenmaker.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.