Ambitieuze Matusiwa verkast van Ajax naar FC Groningen

Reacties

Azor Matusiwa is op weg naar FC Groningen. De middenvelder heeft een mondeling akkoord bereikt met de club uit het noorden, die al overeenstemming heeft bereikt met Ajax.

Ambitieuze Matusiwa verkast van Ajax naar FC Groningen

Matusiwa speelde dit seizoen op huurbasis voor De Graafschap, waar hij vooral in de tweede seizoenshelft een sterke indruk maakte. De 21-jarige Matusiwa kreeg deze maand tot zijn teleurstelling te horen dat er geen plek voor hem is bij Ajax. Zijn wens om bij een subtopper in de Eredivisie aan de slag te gaan, komt uit. Dat ziet hij als een tussenstap naar de top.

'Er zijn wel meer spelers die bij Ajax niet doorbraken, maar uiteindelijk toch de top hebben gehaald. Ik denk dat ik de potentie heb om dat ook te halen, ben ook niet kapot van de beslissing van Ajax', zei Matusiwa onlangs tegen VI. 'Ik heb bij De Graafschap nu ervaring opgedaan in de Eredivisie en merk dat ik beter en sterker ben geworden. Hopelijk ben ik over twee jaar klaar voor een Nederlandse topclub of een stap naar het buitenland. Dan ben ik 23 en als het goed is weer een stuk beter dan nu.'

Matusiwa wordt de eerste aanwinst van FC Groningen voor het nieuwe seizoen. Groningen deed de afgelopen twee transferperiodes ook al zaken met Ajax. Vorige zomer kwam Deyovaisio Zeefuik over uit Amsterdam en het afgelopen halfjaar speelde Kaj Sierhuis op huurbasis voor Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.