Ambitieuze Assaidi denkt aan nieuw avontuur na getreuzel FC Twente

Reacties

De plannen bij FC Twente voor een terugkeer naar de Eredivisie worden niet concreet genoeg, vindt Oussama Assaidi. De 29-jarige aanvaller had na de degradatie gehoopt op meer duidelijkheid over de te volgen koers en denkt nu ook aan zijn eigen ambities.

Ambitieuze Assaidi denkt aan nieuw avontuur na getreuzel FC Twente

Met vier goals in zijn eerste acht competitiewedstrijden en vlak voor de winterstop nog doelpunten tegen NAC Breda en in het bekerduel met Ajax was Assaidi in de eerste seizoenshelft nog de belangrijkste reden voor hoop bij FC Twente, als een van de smaakmakers van de Eredivisie. Na de winterstop werd het in meerdere opzichten een uitputtingsslag bij Twente. Dat kwam door de prestaties van de Tukkers, die steeds meer in het nauw kwamen in de degradatiestrijd, en voor Assaidi ook persoonlijk door blessureleed. Hij liep begin februari een knieblessure op en er was door de sportieve problemen amper tijd om te herstellen.

'Ik sukkelde na die blessure ook met pijn, maar ik wilde helpen. Eigenlijk was het onverantwoord. Na het seizoen heb ik een kijkoperatie gehad en dat is allemaal prima gegaan. Ik kan nu weer zonder pijn gaan voetballen. In deze periode probeer ik alles sterker te maken. Ik heb zin om weer te beginnen', zegt Assaidi tegen VI.

Onder welke trainer er bij FC Twente aan het seizoen begonnen wordt, is nog altijd niet duidelijk nu Marino Pusic officieel nog interim-coach is. Ook over de invulling van de spelersgroep is weinig helderheid. Assaidi heeft de plannen van de clubleiding afgewacht: 'Ik heb de ideeën altijd willen horen, maar een plan volgt dan niet. De een zegt dit, de ander dat.'

In de voorbije periode is er al geïnformeerd door verschillende clubs uit de Eredivisie en werd er vanuit Frankrijk en Turkije interesse getoond in de aanvaller, wiens contract nog één jaar doorloopt. 'Een club als FC Twente ga je niet zomaar verlaten, ook al spelen we in de Jupiler League. Het blijft een grote club en ik heb een goede band met de supporters. Ze hebben ons fantastisch gesteund. Daarom wilde ik ook eerst de plannen van FC Twente afwachten. Ik moet nu ook aan mijn eigen ambities gaan denken, daarom houd ik alle opties open.'

Assaidi keerde eind 2016 terug op de Nederlandse velden. De ex-speler van Liverpool en SC Heerenveen tekende bij FC Twente na zijn transfervrije vertrek bij Al-Ahli. In het voorbije seizoen kwam de dribbelaar tot 25 optredens in de Eredivisie en scoorde hij daarin zes keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.