Witte rook: Newcastle presenteert tweede versterking op ludieke wijze

Reacties

Newcastle United heeft zijn volgende versterking binnen. Doelman Nick Pope vertrekt van Burnley naar St. James' Park.

Witte rook: Newcastle presenteert tweede versterking op ludieke wijze
© Pro Shots

Pope kon afgelopen seizoen niet voorkomen dat Burnley degradeerde, maar blijft zelf dus wel actief in de Premier League. De Engelse international gold voor Newcastle-manager Eddie Howe als eerste kandidaat om de positie onder de lat te versterking. Ook Alphonse Areola, afgelopen seizoen door Paris Saint-Germain verhuurd aan West Ham United, en Manchester United-reserve Dean Henderson, die op weg lijkt naar Nottingham Forest, waren in beeld.

Omdat Burnley bereid was zaken te doen met Newcastle, krijgt Howe zijn gewenste versterking. Pope had een contract dat nog maar een jaar doorliep, op deze manier vangen The Clarets nog een transfersom voor de achtvoudig international van Engeland. Zelf blijft de 1 meter 98 lange goalie dankzij zijn transfer in beeld voor het WK in Qatar, al zal hij wel de concurrentiestrijd met de Slowaak Martin Dúbravka moeten aangaan bij The Magpies.

Pope kwam donderdag de medische keuring door en is na linksback Matt Targett (definitief overgekomen van Aston Villa) de tweede zomerversterking van Newcastle. In de winter trok de club na de Saoedische overname al de portemonnee voor Bruno Guimarães, Dan Burn, Kieran Trippier en Chris Wood. Newcastle is ook bezig met het aantrekken van Sven Botman en Hugo Ekitike, maar de onderhandelingen met Lille en Stade Rennes vorderen nog niet.

Newcastle maakte zijn transfer op ludieke wijze bekend: in een video komt er witte rook uit het stadion, verwijzend naar de bekendmaking van een nieuwe paus (pope) in Vaticaanstad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Burnley
Meer over Burnley
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.