Amateurs en zaalvoetballers; Denen met curieuze selectie tegen Slowakije

Reacties

Denemarken treedt woensdagavond met een elftal onbekende spelers aan tegen Slowakije. De voetbalbond (DBU) heeft zes zaalvoetballers en spelers uit lagere divisies bereid gevonden om het oefenduel te spelen. De vaste internationals hebben een conflict met de bond over een collectieve arbeidsovereenkomst.

Amateurs en zaalvoetballers; Denen met curieuze selectie tegen Slowakije

Omdat spelers als Christian Eriksen, Andreas Christensen en Kasper Schmeichel niet in actie komen, ging de Deense bond op zoek naar tijdelijke vervangers. Uit angst voor boetes en misschien zelfs een schorsing van de UEFA willen de Denen koste wat kost de vriendschappelijke wedstrijd tegen Slowakije spelen. Oud-international John Faxe Jensen werd dinsdag al gepresenteerd als interim-bondscoach. Eriksen zei eerder nog dat de spelers bereid waren om tegen dezelfde voorwaarden te spelen tegen Slowakije en Wales.

De tijdelijke selectie arriveerde dinsdag in Bratislava, maar zal geen interviews geven. De groep bestaat uit zes zaalvoetballers uit het nationale team en spelers die uitkomen op het derde en vierde niveau in Denemarken. Namen als Daniel Nielsen, Morten Bank en Adam Fogt zullen de gemiddelde voetbalkenner weinig zeggen.

Bondscoach Jensen hoopt dat hij slechts één wedstrijd op de bank zit en dat het conflict voor de opening van de Nations League op zondag tegen Wales is opgelost. Bondsvoorzitter Jesper Møller zei echter eerder dat er niet voor volgende week wordt onderhandeld met de vaste internationals.

'Dit is een heel lastige situatie voor mij als trainer', zei Jensen op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Slowakije. 'Ik heb maar 24 uur gehad om me voor te bereiden. We hebben wat beelden bekeken, woensdagochtend trainen we besloten. Ik weet een beetje hoe we gaan spelen, maar ik verwacht niet dat we meer dan tien procent balbezit zullen hebben. De spelers die we hebben zijn niet gewend aan dit niveau en deze speelsnelheid. Ik ga mijn zes wisselmogelijkheid zeker gebruiken.'

Slowakije
De Slowaken zijn ook niet blij met de situatie, aangezien zij een oefenwedstrijd tegen een sterke tegenstander hadden verwacht. 'Toch is het probleem van de Denen en moeten zij het oplossen', zei bondscoach Jan Kozak. 'Het is een vreemde situatie. We keken uit naar een wedstrijd tegen een sterk Deens elftal dat meedeed aan het WK. Nu hebben we weinig aan dit duel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.