Amateurkampioen Katwijk ziet af van promotie naar JL

Algeheel amateurkampioen VV Katwijk speelt de komende twee seizoenen niet in de Jupiler League. De Katwijkers gaan, ondanks de versoepelde licentie-eisen, niet in op het aanbod om de komende twee jaar op amateurbasis uit te komen in de Eerste Divisie.

Amateurkampioen Katwijk ziet af van promotie naar JL

De opzet voor de Jupiler League was om de huidige zestien ploegen, AGOVV en SC Veendam gingen dit seizoen failliet, aan te vullen met twee promovendi uit het amateurvoetbal én twee beloftenelftallen. Op basis van de ranglijst in die laatste competitie werden Jong Ajax en Jong FC Twente al uitgekozen.

Waar het Katwijk van trainer Cees Bruinink niet kiest voor een promotie naar de Eerste Divisie, is zondagkampioen Achilles '29 wel bereid toe te treden tot de Jupiler League. Het ticket van Katwijk zal zo goed als zeker naar Jong PSV gaan. Vanaf het seizoen 2015/16 is er met het oog op de Jupiler League wél een verplichte promotie- en degradatieregeling van kracht.

Katwijk heeft als doelstelling op termijn uit te groeien tot een ploeg die seizoen na seizoen in de top van het amateurvoetbal meedraait. De clubleiding wil daarbij stap voor stap verbetering realiseren en acht een entree in de Jupiler League nu (nog) niet opportuun.

Katwijk wil mede door de tijdsdruk niet promoveren. Te snel zouden sportieve en organisatorische veranderingen moeten plaatshebben. Ook de onzekere ontwikkelingen over de Jupiler League en de licentie-eisen daarvoor droegen bij aan de beslissing.

Dinsdag heeft in Zeist de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) plaats. Tijdens die vergadering moeten alle plannen geconcretiseerd en goedgekeurd worden. Pas na dinsdag is er zodoende zekerheid over de toekomst van de Jupiler League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen