Amateurclub ontloopt protocol na overlijden koningin op luchtige manier

Reacties
Amateurclub ontloopt protocol na overlijden koningin op luchtige manier
© Sheffield International FC
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Na het overlijden van koningin Elizabeth ligt Engeland als voetballand plat, daar is amateurclub Sheffield International FC niet zo blij mee.

De club, actief in Divisie 3 van de Sheffield & District Fair Play League, zou zaterdagochtend spelen tegen Byron House. In Engeland is massaal besloten om na het overlijden van de koningin niet in actie te komen op de velden, maar Sheffield International FC wilde toch graag spelen tegen Byron House. 'Na het overlijden van de koningin spelen we niet in de competitie tegen Byron House om 10.30 uur. In plaats daarvan spelen we een oefenwedstrijd tegen Byron House om 10.30 uur.'

Het bericht op Twitter werd massaal opgepikt door Engelse media en Sheffield International werd daarna teruggefloten. 'Iemand heeft ons verraden, dus nu gaat de vriendschappelijke wedstrijd niet door. In plaats daarvan trainen we zaterdag om 10.30 uur. Als de training wordt geannuleerd gaan we een potje rugby spelen. Dat wordt namelijk wel als respectvol geacht', doelt de amateurclub op het feit dat andere sportwedstrijden wel gewoon doorgaan.

De social media-man van Sheffield International had het op zijn heupen, want tegenstander Byron House werd met een knipoog uitgenodigd om mee te trainen. Een dag later bleken er inderdaad afspraken gemaakt te zijn tussen de twee teams. 'Die gekkies zijn allemaal in wedstrijdtenue op komen dagen', meldde Sheffield International op Twitter met een foto van de eigen selectiespelers. En heel toevallig verscheen tegenstander Byron House óók in wedstrijdtenue op het 'trainingsveld'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.