Alves staat voor Barça-rentree: 'Belangrijkste uitdaging uit mijn carrière'

Reacties

Veteraan Dani Alves ziet zijn aanstaande rentree bij Barcelona als de 'allerbelangrijkste uitdaging' uit zijn voetbalcarrière. Dat zei de 38-jarige Braziliaan maandag op de persconferentie in Saoedi-Arabië.

Alves staat voor Barça-rentree: 'Belangrijkste uitdaging uit mijn carrière'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
ns
1 - 1
Boca Juniors
Boca Juniors

Barcelona verblijft in de Saoedische hoofdstad Riyad waar het dinsdag om 18.00 uur tegen Boca Juniors speelt om de Maradona Cup, als eerbetoon aan de vorig jaar overleden Argentijnse voetballegende. Doordat dit affiche geen officiële wedstrijd betreft, is Alves speelgerechtigd. Alves' laatste duel van Barcelona was op 14 mei 2016. Destijds werd het bezoek aan Granada dankzij een hattrick van Luis Suárez omgezet in een 0-3 zege.

'Het is bijna zover', zei Alves op het persmoment in de golfstaat. 'De belangrijkste uitdaging van mijn carrière gaat beginnen. Ik kan niet wachten om het shirt, dat ik zo respecteer, weer opnieuw aan te trekken.' Ook ging de 119-voudig international van Brazilië in op de Europa League-loting. Hierin werd Barcelona maandag gekoppeld aan Napoli.

Europa
'Het maakt niet uit in welke competitie wij spelen', aldus Alves. 'Het allerbelangrijkste is dat we het Barça-shirt met passie en naar eer en geweten zullen dragen. We zitten nu in de Europa League, dus vertegenwoordigen we deze grote club óók in de Europa League zoals het hoort.' Vanwege de reglementen is Alves op 3 januari officieel speelgerechtigd voor de Catalanen. Op die dag opent de winterse transferperiode.

Eerst zal Alves alles geven in het duel dat als hommage aan Maradona geldt. 'Ik vind het speciaal om mee te mogen spelen in een eerbetoon aan een voetballer als Maradona', zei hij. 'Hier heb ik lang op moeten wachten. Ik ben in de wolken en zal het op de best mogelijke manier doen.' Alves speelde tussen de seizoenen 2008/09 en 2015/16 voor de club uit Catalonië. Toen kwam hij in 391 officiële duels tot 21 treffers en liefst 101 assists.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.