Álvarez zette 'direct knop om' na transferveto Ajax

Reacties

Edson Álvarez gaat donderdagavond met Ajax op jacht naar de laatste zestien in de Europa League. De Mexicaan telt na een moeizame eerste seizoenshelft weer helemaal mee bij de Amsterdammers.

Álvarez zette 'direct knop om' na transferveto Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
Lille
Lille

In de elf officiële duels in 2021 kwam de 23-jarige Mexicaan tot negen optredens, terwijl hij in de laatste tien wedstrijden voor het kerstreces slechts twee keer werd gebruikt. Het zorgde ervoor dat de Latino begin januari een transfer zeker niet uitsloot. Er was ook veel interesse, onder meer CSKA Moskou en met name Valencia waren zeer concreet.

Maar het antwoord van directeur voetbalzaken Marc Overmars en Ten Hag was helder: Álvarez mocht niet vertrekken. 'Toen we dat hoorden van Ajax, hebben we ook direct de knop omgezet', vertelt zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen in een VI-verhaal waarin we uitgebreid stilstaan bij de wederopstanding van Álvarez.

'Natuurlijk wilde Edson meer minuten gaan maken, maar hij voelde het vertrouwen en was vastberaden om zijn kans te pakken. Die gretigheid straalt hij nog altijd uit en hij beseft dat hij moet blijven leveren om krediet op te bouwen. Maar het belangrijkste is dat Edson weer lekker in zijn vel zit.'

Lees het hele verhaal over Edson Álvarez op VI PRO. Hierin komt onder anderen Erik ten Hag aan het woord over de Mexicaanse international. 'Dat hij heel belangrijk is, hebben we de afgelopen wedstrijden kunnen ervaren. Met zijn positionering, zijn intercepties, zijn duelkracht. De spirit die hij in de ploeg bracht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.