'Álvarez zei sorry tegen Daneels: hij had door dat hij iets fout had gedaan'

Ajax-middenvelder Edson Álvarez lijkt in te zien dat hij zondag op bezoek bij RKC Waalwijk is ontsnapt aan rood. Hij heeft in de rust namelijk zijn excuses aangeboden aan Lennerd Daneels, aan wie hij een tik uitdeelde. Dat heeft RKC-keeper Kostas Lamprou verklapt.

RKC Waalwijk
0 - 1
Ajax
Ajax

Ajax won zondag met 0-1 bij RKC, maar na afloop ging het zeker ook over een opvallend moment. Een paar minuten voor rust kwam Álvarez met een slaande beweging richting tegenstander Daneels. Dat leverde hem uiteindelijk geen rode kaart op, maar slechts geel. Op die beslissing van scheidsrechter Bas Nijhuis kwam zondagavond al behoorlijk felle kritiek.

RKC-keeper Lamprou had tijdens de wedstrijd al door dat het best rood had kunnen (of misschien wel moeten) zijn. 'Ik heb het niet gezien, maar gehóórd. Ik hoorde gewoon die klap. Als je de herhaling ook ziet: hij sloeg 'm gewoon letterlijk met zijn linkerarm. Normaal zou je rood kunnen geven, al was het wel lichtjes', zo stelde hij maandag in de VI-talkshow van presentator Kees Jansma.

Wel had Álvarez zelf goed door dat hij over de schreef was gegaan, denkt Lamprou. 'Ik moet zeggen: hij heeft z'n excuses aangeboden, direct voor de tweede helft. Dat was op het veld, ik zag hem naar Daneels lopen en hij bood zijn excuses aan. Ik denk dat hij zelf ook wel wist dat hij iets fout gaan gedaan', aldus Lamprou.

Bekijk hieronder de volledige uitzending van de VI-talkshow, met Kostas Lamprou als gast: