Álvarez maakt eerste Ajax-minuten in besloten oefenduel

Edson Álvarez heeft zijn eerste minuten in het shirt van Ajax achter de rug. De 21-jarige Mexicaanse nieuweling maakte zijn officieuze debuut voor de Amsterdammers tijdens een onderling oefenduel op trainingscomplex De Toekomst.

Een dag nadat Ajax de play-offs om een Champions League-ticket bereikt door met 3-2 van PAOK Saloniki te winnen, maakte Álvarez (die tegen de Grieken op de bank bleef) voor het eerst speelminuten in het shirt van zijn nieuwe werkgever. Dat deed hij in een oefenwedstrijd tussen twee Ajax-teams bestaande uit spelers die tegen PAOK niet of nauwelijks in actie kwamen, aangevuld met spelers uit de beloften en Onder-19.

Álvarez zat tijdens het oefenduel van driemaal twintig minuten in een team met onder anderen Quincy Promes, Zakaria Labyad, Jurgen Ekkelenkamp, Bruno Varela en captain Perr Schuurs. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-1 voor de tegenstander van Álvarez en co. Dat was voor een groot deel te danken aan jongeling Victor Jensen.

De Deense aanvallende middenvelder schoot twee keer raak op aangeven van de jonge spits Brian Brobbey, voordat Lassina Traoré wat terugdeed. De spits van Jong Ajax mocht na zijn aansluitingstreffer ook nog een penalty nemen, maar miste, waarna uit de tegenstoot de tegenstander juist een strafschop kreeg. Deze werd door Danilo Pereira wél benut: 3-1 was ook de eindstand.