'Als Lainez voor Ajax had gekozen, speelde hij over twee jaar bij Barça'

Reacties

Frank de Boer denkt dat Diego Lainez een foute beslissing heeft genomen door Real Betis te verkiezen boven Ajax. De Mexicaanse flankspeler leek vorig jaar hard op weg naar Amsterdam, maar koos toch voor een vertrek naar La Liga.

'Als Lainez voor Ajax had gekozen, speelde hij over twee jaar bij Barça'
© Pro Shots

De Boer verbleef met Atlanta United in Mexico voor een oefenduel en kreeg diverse vragen over Mexicaanse spelers, die in verband werden gebracht met een transfer naar de Eredivisie. De coach snapt bijvoorbeeld niet zo goed waarom de nu negentienjarige Lainez voor Real Betis koos in januari 2019. 'Als hij voor Ajax had getekend, had hij over twee jaar naar Barcelona kunnen gaan', aldus De Boer tegenover MedioTiempo.

'Hij speelt nu erg weinig bij Real Betis', doelt de ex-trainer van Ajax op het geringe aantal speelminuten van Lainez. In ruim een jaar tijd speelde hij in alle competities slechts 933 minuten namens de club uit Sevilla.

De Boer raadt talenten dan ook aan om een tussenstap te maken, zoals eigenlijk al jaren met succes gebeurt. 'Als je vanuit Mexico direct richting Engeland gaat, is de stap misschien te groot. Het is beter om eerst naar Nederland te vertrekken, zoals Romario en Ronaldo in het verleden ook deden. Als je dan meer dan honderd wedstrijden in Nederland hebt gespeeld, ben je klaar voor een grotere competitie.'

De Boer haalt ook het voorbeeld Martin Ødegaard aan. 'We wilden hem graag naar Ajax halen, maar hij ging uiteindelijk naar Real Madrid. Nu speelt hij heel goed bij Real Sociedad, maar dat ging allemaal niet vanzelf. Hij had eerst de speeltijd bij SC Heerenveen en Vitesse nodig om zich te ontwikkelen', aldus de oud-trainer van Ajax. 'Het is een goede zaak als Mexicaanse spelers die naar Europa vertrekken eerst naar België of Nederland gaan, als ze het goed doen kunnen ze daarna altijd nog naar een grotere competitie als Spanje.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. Lainez
Meer over D. Lainez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.