'Als ik Antony aankan, moet de rest van de Eredivisie ook lukken'

Reacties

Anass Salah-Eddine (20) snakt naar minuten in de Eredivisie. De jonge linksachter vertelt in de VI van deze week hoe hij zijn laatste stappen naar voetbal op het hoogste niveau zet.

'Als ik Antony aankan, moet de rest van de Eredivisie ook lukken'
© Pro Shots

Salah-Eddine leek in januari op weg naar Sparta Rotterdam. Er hadden meer Eredivisie-clubs interesse, maar Ajax wilde hem niet laten gaan. Een mooi compliment, vindt de vleugelverdediger met een contract tot medio 2023, maar ook een gemiste kans zich op het hoogste Nederlandse podium te laten zien. In plaats daarvan zal Salah-Eddine de komende maand zijn wedstrijden spelen voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Hij traint wel geregeld mee met de hoofdmacht, waar hij mooie duels mag uitvechten met Antony. ‘Dat is een goede oefening. Als ik hem aankan, moet de rest van de Eredivisie ook lukken’, lacht de verdediger. ‘Antony is zó lichtvoetig, technisch en snel, dat is heel gevaarlijk. Het zijn moeilijke duels, maar het is wel heel leerzaam. Het een-tegen-een verdedigen is een punt waar ik nog beter in wil worden’, vertelt Salah-Eddine.

Het takenpakket van een vleugelverdediger is in Amsterdam behoorlijk uitgebreid. Daley Blind en Noussair Mazraoui illustreren dat in Ajax 1: ze schakelen een buitenspeler uit, maar vervullen in balbezit ook een sleutelrol in de opbouw en komen positioneel regelmatig op het middenveld terecht. ‘Je moet eigenlijk alles kunnen als back bij Ajax’, vat Salah-Eddine het treffend samen. ‘Bij Jong Ajax speel ik af en toe ook op het middenveld, dat is wel even wennen, maar je wordt er wel een completere speler van.’

Lees op VI PRO hoe het gaat met de rest van de talentvolle Oranje-lichting, die in 2019 bijna wereldkampioen werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer A. Salah-Eddine
Meer over A. Salah-Eddine
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.