Als Gakpo vertrekt wil PSV nog twee aanvallers aantrekken

Reacties

Het allesbeslissende duel met Rangers FC in de play-offs van de Champions League zou zomaar eens de laatste wedstrijd van Cody Gakpo in het PSV-shirt kunnen zijn. Hoewel bij de Eindhovenaren alles in het teken staat van het weerzien met de Schotten, is de club genoodzaakt achter de schermen ook op transfergebied voorbereidingen te treffen.

Als Gakpo vertrekt wil PSV nog twee aanvallers aantrekken

Dat Manchester United in de markt is voor de 23-jarige Gakpo is allang geen geheim meer. En als de Engelsen doorpakken, kan het zomaar snel gaan. Zelf verkast de Oranje-international immers graag naar Engeland.

De algehele verwachting is dat United zich donderdag officieel voor Gakpo zal melden. De Eindhovenaren zullen een recordtransfersom van ongeveer vijftig miljoen euro exclusief bonussen voor hun sterspeler willen hebben.

Indien het tot een vertrek komt, zal technisch directeur John de Jong in de slotweek van het transferwindow snel moeten schakelen. PSV wilde sowieso nog een aanvallende versterking aan de selectie toevoegen door het wegvallen van de geblesseerde Madueke. Als Gakpo de club verlaat, zal ook voor hem een vervanger worden gehaald.

Dat de namen van Calvin Stengs (OGC Nice) en vooral Jesper Karlsson (AZ) vallen, is daardoor logisch. Het is de categorie van (potentiële) internationals waarbinnen PSV zoekt. Spelers die er direct staan.

Karlsson – de Zweedse buitenspeler ligt nog tot medio 2026 vast in Alkmaar – maakte bijvoorbeeld in negentig officiële wedstrijden voor AZ 33 goals en hij gaf 25 assists. Voor de Alkmaarders lijkt een vertrek van hun smaakmaker echter onbespreekbaar, de club wees een aanbieding van Celta de Vigo van naar verluidt vijftien miljoen euro al van de hand. Indien PSV serieus werk wil gaan maken van Karlsson, dan moet dus de absolute hoofdprijs voor de speler worden betaald. Ook Stengs heeft een nog vier jaar doorlopend contract bij Nice.

Zo wacht PSV in het slot van de transferperiode niet alleen op het veld een week van de waarheid, maar ook daarbuiten.

Lees hier meer over Gakpo en Manchester United:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Karlsson
Meer over J. Karlsson
Meer C. Stengs
Meer over C. Stengs
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.