'Als Antonucci vertrouwen krijgt van Slot heeft Feyenoord goud in handen'

Reacties

Francesco Antonucci begint komende zomer aan zijn nieuwe droom: spelen voor Feyenoord. Hij meldt zich in juni in De Kuip voor de eerste training onder Arne Slot. Jasper van Leeuwen, technisch directeur van FC Volendam, denkt dat de Rotterdammers goud in handen kunnen hebben.

'Als Antonucci vertrouwen krijgt van Slot heeft Feyenoord goud in handen'
© Pro Shots

'In elk geval een middenvelder die completer is geworden', geeft Van Leeuwen antwoord op de vraag wat voor spelers Feyenoord in huis haalt met Antonucci. Het was Van Leeuwen zelf die Antonucci ooit op zestienjarige leeftijd van Anderlecht naar Ajax haalde toen hij daar werkzaam was en die altijd heeft geloofd in de potentie van de middenvelder. Na Ajax kwam Antonucci terecht bij AS Monaco. De afgelopen twee seizoenen speelt Antonucci op huurbasis voor FC Volendam.

'Hij is natuurlijk nog lang niet klaar met zijn ontwikkeling. Ik denk en hoop dat Slot bij hem past, hij staat erom bekend met jonge spelers te kunnen werken door ze te onderwijzen, geduldig te zijn, maar ook vertrouwen te geven. Dat laatste heeft Franco wel echt nodig. Als dat gebeurt, heeft Feyenoord goud in handen en juist dit type speciale spelers is wat die club al te lang ontbeert', vindt Van Leeuwen.

'Als je puur kijkt naar kwaliteit, was hij dit seizoen met Berghuis al de meest technische speler geweest. Maar nu hij eindelijk weer topfit is, kan hij er nog iets aan toevoegen als middenvelder. Wanneer hij dat blijft ontwikkelen, ben ik ervan overtuigd dat Feyenoord met hem een speler heeft die de club sportief vooruit helpt en over een paar jaar voor een goede prijs kan doorverkopen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.