Alphonso Davies etaleert topsnelheid als 'de Bayern Road Runner die de bal afpakt'

Reacties

Erling Haaland is toch geen langzame jongen, zo bewees de tienerster van Borussia Dortmund onlangs nog in de Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain, maar je hebt altijd baas boven baas. Haaland werd dinsdag in een kansrijke positie ingehaald door Alphonso Davies, de FC Bayern Road Runner die na afloop (niet voor het eerst) bedolven werd onder de complimenten.

Alphonso Davies etaleert topsnelheid als 'de Bayern Road Runner die de bal afpakt'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 1
Bayern München
Bayern München

De negentienjarige Davies werd door Bayern aangetrokken als vleugelaanvaller, maar in Duitsland al snel linksachterin gezet. Op die positie wordt zo nu en dan wel duidelijk dat de Canadees eigenlijk geen verdediger is. Dat weet Davies zelf ook wel. 'Als een jonge speler sta ik niet altijd goed opgesteld', zei de vleugelflitser na afloop van de 0-1 zege bij Borussia Dortmund. 'Maar ik ben blij dat ik de snelheid heb om dat goed te maken. Dat is iets in mijn spel waar ik goed gebruik van maak.'

Dat deed Davies dinsdag ook weer, toen Haaland na een ruim halfuur het duel won van David Alaba. Davies zag het van een afstandje gebeuren en reageerde in eerste instantie niet op de situatie. Toen Haaland Alaba voorbij was, en de spits dacht alleen op Manuel Neuer af te kunnen stormen, zette Davies toch maar even de motor aan. Haaland werd door de wervelwind uit evenwicht gebracht en de bal kon worden weggewerkt.

Niet alleen de spelers op het veld, maar ook de voetballers die Dortmund - Bayern thuis voor de televisie volgden waren diep onder de indruk. 'Ik zou willen dat ik de snelheid van Alphonso Davies had', sprak West Ham United-middenvelder Declan Rice via social media met enige jaloezie. Internazionale-aanvaller Romelu Lukaku wist ook niet wat hij zag. 'Alphonso Davies is fast as f***', tweette de Belg vol verbazing.

Davies haalde bij de sprint waarmee hij een serieuze kans voor Haaland voorkwam een topsnelheid van 35.27 kilometer per uur. Daar komt ploeggenoot Thomas Müller niet eens bij in de buurt, zo weet de assistkoning van de Bundesliga (tegen Dortmund overigens niet de aangever bij het beslissende doelpunt van Joshua Kimmich) zelf ook maar al te goed.

'Alphonso is een speler die alles geeft en heel veel kracht heeft', zei Müller na de zege in het Signal Iduna Park tegen FOX Sports. 'Soms staat hij niet goed op het veld. Maar als een tegenstander dan denkt alle tijd te hebben, dan Meep Meep Meep Meep! Alphonso komt eraan als Road Runner! De FC Bayern Road Runner die de bal afpakt.'

Davies kan er wel om lachen. Ja, snelheid is inderdaad een belangrijke kwaliteit van hem, maar hij hoopt dit wapen in de toekomst wat minder te hoeven gebruiken. 'In de jaren die komen gaan bij dit team zal ik ongetwijfeld meer leren over deze positie, waardoor ik mezelf beter op kan stellen en ik niet zo hard terug hoef te rennen om iets goed te maken', besluit de Canadees, die met Bayern op topsnelheid op de landstitel afstevent. De voorsprong op Dortmund bedraagt na de zege van dinsdag liefst zeven punten.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.