Almere wil in topper tegen De Graafschap grote stap richting Eredivisie zetten

Reacties

De competitie in de Keuken Kampioen Divisie wordt zaterdag hervat met de kelderkraker tussen Helmond Sport-FC Dordrecht (aanvang 18.45 uur). De tweede wedstrijd is direct een absolute topper.

Almere wil in topper tegen De Graafschap grote stap richting Eredivisie zetten
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
1 - 0
De Graafschap
De Graafschap

Nummer twee Almere City FC ontvangt nummer drie De Graafschap in een wedstrijd met grote belangen. Winst voor de thuisclub betekent dat de tweede periodetitel (en de bijbehorende zekerheid voor deelname aan de play-offs) voor Almere is. Aangezien het verschil op de reguliere ranglijst vijf punten is tussen beide ploegen zou een nederlaag voor de Superboeren bovendien een harde klap zijn. 'Meteen een finale', noemt De Graafschap-trainer Mike Snoei het. 'Wij staan tweede en spelen thuis, dan ben je de favoriet', vindt Almere-trainer Ole Tobiasen. Snoei onderkende het belang van de confrontatie al: 'Mentaal gezien zou verliezen in Almere heel vervelend zijn.'

In de strijd om de tweede periodetitel leidt Cambuur de dans, maar aangezien de koploper de eerste prijs van het seizoen al won, bezet Almere pole-position. Voor de ambitieuze Almeerders zou het een bevestiging zijn van een prima eerste seizoenshelft, waarin alleen de zeperd tegen lijstaanvoerder Cambuur (7-2) een forse misstap was.

Mocht Almere City niet tegen De Graafschap de periodetitel weten te winnen, dan volgt er volgend weekend sowieso een herkansing. Dan komt in het eigen Yanmar Stadion FC Eindhoven op bezoek. De voorsprong op de eerste achtervolgers in de periodestand (FC Volendam en NEC) bedraagt vier punten.

Almere City legde in de afgelopen vijftien jaar al drie keer beslag op een periodetitel. De primeur vond plaats in het seizoen 2014/15 toen onder leiding van huidig RKC Waalwijk-trainer Fred Grim de tweede periodetitel werd veroverd. In de jaargang 2015/16 leidde Jack de Gier Almere City naar een periodetitel. De huidige hoofdverantwoordelijke Ole Tobiasen maakte zelf de derde en voorlopig laatste periodewinst mee. Onder zijn leiding als interim-trainer (hij volgde de ontslagen Michele Santoni op) veroverde Almere in het seizoen 2018/19 de vierde periode.

Tobiasen kan tegen De Graafschap geen beroep doen op de geblesseerde speler Ilias Alhaft, Anass Ahannach en Shayon Harrison. Bij De Graafschap ontbreekt Mohamed Hamdaoui en is Daryl van Mieghem een twijfelgeval. Pinchhitter Giannis Mystakidis is teruggekeerd naar Griekenland. De Graafschap en de aanvaller besloten het contract te verscheuren, omdat Mystakidis nauwelijks aan spelen toekwam.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
5
NAC Breda
38
22
7
9
75-41
+34
73
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.